Učesnici samita G 20 dobili uputstva: Bez seksa sa Kineskinjama

611

Članovi delegacije Velike Britanije koji učestvuju na Samitu G 20 u Kini su upozoreni da bi ih mogle zavesti mlade Kineskinje, špijunke koje su postavljene kao “slatka zamka” i da bi mogle da pokušaju da imaju seks s njima.

Bezbjednosni zvaničnici britanske delegacije su na to oštro upozorili članove tima britanske premijerke Tereze Mej, navodi Dejli Telegraf.

Oni su poručili osoblju da ne bi trebalo da prihvate nikakav poklon i da bi naročitu pažnju trebalo da obrate na elektronske uređaje kao što su USB stikovi i punjači za mobilne telefone koje bi mogli da im ponude Kinezi.

Vlada u Londonu je zabrinuta da bi Kina mogla da iskoristi priliku i ukrade tajne od britanskih zvaničnika koji prisustvuju samitu i koji bi mogli da učitaju špijunske programe u njihove elektronske uređaje. Zvaničnici koji putuju s Terezom Mej dobili su privremene i-meil adrese i mobilne telefone za put radi bolje zaštite od potencijalnih kineskih hakera.

Jedan od bezbjednosnih zvaničnika tvrdi da se očekuje da sobe namijenjene Britancima u Kinu budu nadgledane.

– Rekli su nam: ako se osjećate nerijatno kada vas vide golog, treba da se presvlačite ispod pokrivača – rekao je taj izvor.

Britanski strah od kineske špijunaže zasnovan je na iskustvu. Jedan zvaničninik Dauning strita koji je 2008. putovao s premijerom Gordonom Braunom bio je plen lijepe Kineskinje. On ju je odveo u svoju hotelsku sobu, ali kada se probudi nestao mu je mobilni telefon i dokumenta iz torbe. O ovome je svjedočio Demien MekBrajd, nekadašnji Braunov spin-doktor i to objavio u memoarima 2013.

Taj zvaničnik je ujutro imao i jaku glavobolju zahvaljujući piću koje mu je “prijateljica” nasula u hotelskoj sobi.

Dokumenti koje je objavo Edvard Snouden 2014. ukazuju na to da i Velika Britanija primjenjuje iste “prljave trikove” na koje upozorava članove svoje delegacije koji su otputovali u Hangdžou.

Snouden tvrdi da britanski obavještajci koriste “slatke zamke” da bi namamili suparničke agente, hakere ili osumnjičene teroriste.

U dokumentima Ministarstva odbrane iz 2014. se navodi da su britanskim zvaničnicioma date detaljene instrukcije o tome da ruski obavještajci – FSB – mogu pokušati da ih kompromituju ili ucjenjuju zahvaljujući saznanjima do bračnom nevjerstvu ili seksualnim aktivnostima koje žele da sakriju-.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA