U ponoć počinje dvadesetčetvoročasovna šutnja

639

U Republici Srpskoj u ponoć počinje dvadesetčetvoročasovna ćutnja povodom održavanja referenduma o Danu Republike, koja podrazumijeva kraj kampanje putem sredstava javnog informisanja i javnih skupova, rečeno je Srni u Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma.

Prema Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi, kampanja putem sredstava javnog informisanja i javnih skupova povodom referenduma prestaje 24 časa prije dana održavanja referenduma.

U Republici Srpskoj u nedjelju, 25. septembra, biće održan referendum na kojem će 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imati priliku da odgovori na pitanje “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Glasačka mjesta u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj biće otvorena od 7.00 do 19.00 časova, a građani su radi utvrđivanja identiteta dužni da kod sebe imaju jedan od važećih dokumenata, kao što su lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.

Iz Komisije podsjećaju da je glasanje tajno i lično, kao i ispunjavanje glasačkog listića, te naglašavaju da nijedno lice ne smije ometati glasača koji ispunjava glasačke listiće, niti rad opštinske ili gradske komisije za sprovođenje referenduma.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA