Turnir u znak sjećanja na nastradalu djecu „Proletera“ (VIDEO)

1048

Škola fudbala „Proleter“ iz Teslića, organizuje sutra, 3.septembra, od 13 časova Memorijalni turnir u fudbalu na stadionu ovog kluba. Turnir je posvećen tragično nastradaloj djeci koja su klub pohađala.

Nemanja Jelić, Dragan Kovačević, Aleksandar Savić, Siniša Sekulić i Stefan Gajić život su izgubili u saobraćaju. Zajednička im je bila ljubav prema sportu, a prije svega fudbalu. Svi oni prošli su i školu fudbala teslićkog „Proletera“.

Upravo zbog toga u klubu su pokrenuli i memorijalni turnir u znak sjećanja na tragično stradale mlade fudbalere.

– Ovom prilikom hoćemo da evociramo uspomene na njih. Da se sjećamo naših dragih Aleksandra, Nemanje, Dragana, Stefana i Siniše, te da im pošaljemo jednu poruku – da će živjeti sa nama i u nama dok je nas – kaže za ELTA 1 HD televiziju Dragan Blagojević rukovodilac Škole fudbala teslićkog FK „Proleter“.

Neki od roditelja stradale djece nisu mogli kriti suze u očima, kada ih je klub upoznao sa svojim namjerama. Turnir i njima mnogo znači. Zbog toga, kako u „Proleteru“ kažu, nastojaće da iz godine u godinu prošire turnir. Ovaj prvi biće poprilično skorman, ali ne i manje vrijedan.

– Ove godine turinir je manjeg karaktera, počinjemo i nismo htjeli da idemo u širinu. Pozvali smo svoje prijatelje sa Pala, iz Broda, Banjaluke i Teslića. Turnir će se održati na stadionu Radolinka našeg „Proletera“ sa početkom u 13 časova. Znači, subota, 13 časova, stadion Radolinka – dodaje Blagojević.

U „Proleteru“ kažu i da pozivaju porodicu i prijatelje tragično nastradalih mladih fudbalera, kao i sve Teslićane, simpatizere kluba, sporta, da se odazovu memorijalnom turniru i dođu na Radolinku sutra, odnosno, 3.septembra, u 13 časova.  Imaju samo jednu želju. Da pokažu kako svoje igrače nikada neće zaboraviti.

Biljana Stokić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA