Talić: Zaštićemo sve zelene površine

542

PROMO: Nosilac odborničke liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je da će PDP kada uđe u Gradsku skupštinu pokrenuti inicijativu za promjenu regulacionih planova i donošenje novog urbanističkog plana da bi se zaštitile sve zelene površine na teritoriji grada.

Talić je rekao da u gradu Banjaluka godinama nisu riješeni osnovni problemi građana.

On je na završnoj tribini PDP-a u banjalučkom naselju Obilićevo rekao da je aktuelna vlast SNSD-a u posljednjih osam godina na raspolaganju imala preko milijardu KM iz budžeta, 200 miliona KM iz kredita, te pola milijarde od “otetog i ukradenog zemljišta”, dok osnovni problemi nisu riješeni.

– Najveći problem je rijeka Vrbas koja je ovdje u Obilićevu postala kolektor svih kanalizacija i fekalija. LJudi ne mogu da dođu na kupanje – istakao je Talić.

On je naveo da kod zelenog mosta postoji jedna plaža gdje je regulacionim planom predviđena i izgradnja određenih objekata, čime se zelena površina uništava.

– PDP to neće dopustiti – poručio je Talić.

Kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Željko Majdandžić rekao je da je uvjeren da će se 2. oktobra u gradu desiti promjene i da je prioritet zapošljavanje građana.

– Aktuelna vlast SNSD-a u gradu Banjaluka je pokazala nesposobnost, zbog čega je došlo krajnje vrijeme za promjene – istakao je Majdandžić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA