“Susret beba” uljepšao Doboj (VIDEO)

1022

Drugi po redu „Susret beba“ i ove godine okupio je veliki broj mama i tata, baka i deka, ali i Dobojlija koji su došli da se druže sa najmlađim sugrađanima.

Više od stotinu mališana učestvovalo je u izboru za tročlano “predsjedništvo”. Ove godine “predsjedništvo” čine: Katarina Stafanović kao najstarija beba, Dragana Todić kao beba sa najviše braće i sestara, dok najmlađa bebica ovogodišnje manifestacije ima tek 16 dana.

– Mi smo se prijavili za ovaj festival i dobili smo nagradu za najstariju bebu i puno smo srećni. Koliko će vam nagrada značiti, pa puno, puno – rekla nam je ponosna mama Milijana Stefanović.

Ni druge mame nisu krile zadovoljstvo ovim simpatičnim okupljanjem.

– Veoma smo danas srećne i zadovoljne što smo ovdje, ovo je super manifestacija. Prelijepo, da se na ovako malom mjestu ovoliko beba nađe. Zaista fenomenalno, zahvaljujemo se Udruženju “Budućnost 4” na ovako lijepoj organizaciji i predivnim poklonima. Prelijepo, zaista jedno prelijepo dešavanje. Vi ste dobili nagradu za bebu sa najviše braće i sestara? Jeste, mi smo dobili nagradu za bebu sa najviše braće i sestara. Dragana ima četiri sestre i dva brata – riječi su Sanele Manjić.

Oni nešto stariji mališani uzrasta od tri do šest godina, takmičili su se u kategoriji puzanja i u sportsko – rekreativnom dijelu. Organizator ističe da je cilj ove manifestacije da se shvati značaj porodice, te da se podstaknu mladi ljudi na zasnivanje porodice.

– Manifestacija želi na jednom mjestu okupiti sve one koji rade sa djecom i za djecu koji su u svojoj misiji i viziji posvećeni ciljevima da se djeca u ovom gradu stave u prvi plan. Dakle, to su sportske organizacije, zatim vrtići, plesna škola i mnogi drugi – istakla je Olivera Nedić, predstavnik Udruženja porodica sa četvero i više djece „Budućnost“ iz Doboja.

Kako bi ova manifestacija bila što interesantnija najmlađim sugrađanima, prikazan je i bogat zabavni program u kojem su učešće uzeli: Škola sporta „Sparta“, KUD Doboj, Škola plesa “Doboj2, Gradski dječiji hor “Zvončići”, Vana Raljić te mnogi drugi.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA