Subotica: Migranti pokušali da siluju djevojčicu!

466

Četrnaestogodišnju djevojčicu iz Subotice napalo je devet migranata i pokušalo da je seksualno napastvuje, pišu “Večernje novosti”.

Djevojčica je krenula kod bake, izašla je ispred kapije kada joj je prišao jedan od migranata i zagrlio je. Drugi je pitao da li žele da imaju seksualni odnos. Počeli su da je vuku u žbunje, a odmah su se tu stvorila još sedmorica muškaraca. Dijete je vikalo i to je čuo čovjek koji je prolazio. Potrčao je da je spase i tada su se manijaci razbježali.

To su za “Novosti” rekle komšije četrnaestogodišnje djevojčice iz Subotice koju je grupa migranata pokušala da siluje. Ona je prije dva dana preživjela košmar na putu do bake, čija kuća se nalazi na kraju Senćanskog puta kod istoimenog groblja, ali je i dalje u šoku. Prema riječima komšija, srećom, i policija je bila blizu i odmah je uhvatila jednog napadača, a nedugo zatim i drugog.

Poslije saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, migrantima iz Pakistana M. A. P. (34) i B. Z. M (22), koji se terete da su pokušali nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom, određen je pritvor do 30 dana.

– Migrantima su dodijeljeni advokati po službenoj dužnosti, a svoju odbranu su iznijeli u prisustvu sudskog prevodioca na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana. Saslušanje oštećene i ostalih svjedoka biće nastavljeno iduće nedjelje – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Zbog svega ovoga, Subotičani koji strahuju za svoju bezbjednost putem društvenih mreža pokrenuli su peticiju kojom se traži da se migrantima i azilantima uskrati pravo na slobodno kretanje u Subotici.

Ovo nije prvi put da migranti nasrnu na nekoga u Subotici. Nedavno su u samom centru grada napali dva brata, takođe maloletnika, i jednog od njih su posjekli skalpelom po glavi. Takođe, nisu rijetke ni krađe, naročito na periferiji grada, gdje se dešava da uđu u dvorište i odnesu ono što im treba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA