Strava u Tuzli! Ubio dvoje djece pa pokušao samoubistvo

980

Nešad Djedović (40) iz Lipnice kod Tuzle pucao je u svoju kćerku M. D. (12), a potom i u petogodišnjeg sina A. D., a nakon toga pucajući u sebe pokušao izvršiti samoubiostvo.

Tragedija se dogodila oko 19 časova, a Djedović je sa djecom bio u automobilu “pasat”. Prema izjavama koje su stigle iz policije Tuzlanskog kantona, otac je ubio dvoje maloljetne djece, a zatim je pokušao izvršiti samoubistvo. Ljekari u Univerzitetskom i kliničkom centru Tuzla bore se za njegov život.

– Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prijavljeno je u 19.30 sati da se na regionalnom putu Lipnica-Obodnica dogodilo dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva. Više informacija biće poznato po završetku uviđaja – rekao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Prema prvim informacijama, nesrećna djevojčica stradala je na licu mjesta, dok su dječak i otac po dolasku Hitne pomoći davali znakove života. Nažalost, dječak je ubrzo preminuo, a otac je prebačen u bolnicu gdje se ljekari bore za njegov život. Očevo zdravstveno stanje je kritično.

– Pacijent N. D. je primljen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli sa povredama glave. Trenutno se nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju i u teškom je stanju – rekla je portpraol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

Prema nezvaničnim informacija, supruga počinitelja ubistva nedavno je otišla u Njemačku, a djecu je ostavila s mužem s kojim nije živjela u slozi, što je mogući uzrok velike porodične tragedije. Uviđaj na mjestu događaja obavili su kantonalni tužilac i službenici OKP-a PU Tuzla.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA