SP: Đokić posjetio Ugljevik (FOTO)

921

PROMO: Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da se u Ugljeviku najbolje prepoznaje upornost vlasti Srpske i posvećenost radu, što potvrđuje i činjenica da je potpisan ugovor o investiciji vrijednoj oko 80 miliona evra na Rudniku i Termoelektrani /RiTE/ Ugljevik.

– Riječ je o projektu odsumporavanja, što je i najveća investicija u Ugljeviku, nakon što je izgrađena TE, 80-tih godina – rekao je Đokić koji je i ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi Srpske.

On je najavio da će u ponedjeljak, 12. septembra, biti potpisan još jedan ugovor vezan za RiTE Ugljevik – o ugradnji filtera vrijednosti 20 miliona KM.

– To znači da će u naredne tri godine u Ugljevik biti investirano 90 miliona evra, što jasno govori o tome da naše nastojanje na pozicijama u institucijama vlasti Republike Srpske odslikava program i politiku socijalista, koji grade i stvaraju, predlažu rješenja i realizuju ih – rekao je Đokić novinarima.

On je dodao da socijalisti vode računa o tome da svaki kraj Srpske ravnomjerno bude razvijen, podstičući taj razvoj instrumentima koji stoje na raspolaganju, kako lokalnoj, tako i republičkoj vlasti.

Đokić napominje da ostaju dosljedni svojim programskim opredjeljenjima jer socijalisti su politička snaga koja razvija uvjerenja da je budućnost u solidarnosti, u socijalnoj pravdi, u jednakosti, u jednakim šansama za sve.

– Zato i jasno govorimo da socijalisti Srpsku grade i zato želimo da nam Ugljevik živi i gradi i da nam svaki dio Republike Srpske živi i gradi – poručio je Đokić.

Nosilac odborničke liste SP Ugljevik Vujo Marković rekao je da solidarnost i socijalnu pravdu koju promoviše SP treba podržati.

– Socijalnu pravdu i solidarnost očekujemo od svih kako bismo izgradili i na put napretka izveli naš Ugljevik – rekao je Marković.

On je istakao da SP Ugljevik očekuje pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. “U srcu smo socijalista, u Donjoj Trnovi, i činjenica da nikada do sada ovdje nismo imali prepunu salu govori o tome da naše ideje rastu, da nas ima sve više”, rekao je Marković.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Ugljevik Milivoje Ristić izrazio je zadovljstvo što se prvi predizborni skup održava u Donjoj Trnovi, gdje je, kaže, rođena SP.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA