SNSD veličanstvenom konvencijom najavio pobjedu u Trebinju (VIDEO)

943

PROMO: Savez nezavisnih socijaldemokrata Trebinje, održao je završnu konvenciju povodom predstojećih lokalnih izbora. U veličanstvenoj atmosferi, pred više od šest hiljada Trebinjaca, SNSD je najavio još jednu veliku pobjedu.

Prisutnima su se obratili šef izbornog štaba Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje i kandidat za odbornika Skupštine grada, Srđan Simović, nosilac liste kandidata za odbornike u gradu na Trebišnjici, Gordan Mišeljić, lider Ujedinjene Srpske , dr Nenad Stevandić, a posebne ovacije su dobili kandidat za gradonačelnika Trebinja, Luka Petrović i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Euforija povodom izuzetno uspješnog referenduma je bila evidentna i na završnoj konvenciji SNSD-a. Trebinjci su, nakon jedne od najvećih izlaznosti na istorijskom referendumu, ovacijama propratili patriotsku pjesmu „Zavjet“ u izvođenju mlade Kristine Ivanović, a nakon toga himne Republike Srpske i srpskog naroda.

Snažna podrška razvoju Republike Srpske i Trebinja, stigla je već od prvog govornika, Srđana Simovića. On je istakao da samo snažno Trebinje može da stoji na braniku otadžbine i da upravo on i njegove kolege sa liste za odbornike Skupštine grada imaju konkretne planove i ciljeve da od Trebinja ponovo naprave ponosan i snažan grad.

– Ovdje smo da proslavimo dvije pobjede. Prva je referendum, kojim smo odbranili našu slavu, 9. januar, Dan naše otadžbine, a druga pobjeda biće u nedjelju kada ćemo dobiti našeg gradonačelnika Luku Petrovića. To je čovjek koji ima viziju, postavlja visoke ciljeve i ima ogromnu energiju. I zato dragi moji Trebinjci želim da nam pružite priliku da dođemo do snažnog Trebinja – poručio je Srđan Simović, čiji govor je u nekoliko navrata prekidan aplauzom.

Po završetku ovog obraćanja, na binu je izašao jedan od najcjenjenijih Trebinjaca, direktor „Hidroelektrane na Trebišnjici“ i nosilac SNSD-ove liste kandidata za odbornike u Skupštini grada, Gordan Mišeljić. Njegovo iskustvo i znanje su još jednom potvrdili mišljenje građana o, možda, nikada jačoj postavci Saveza nezavisnih socijaldemokrata u gradu pod Leotarom.

– Sada sam potpuno siguran da je pobjeda naša. Našim političkim protivnicima mogu da poručim samo jedno: Nije sramota izgubiti od boljeg, a mi smo najbolji. Ponosan sam na vas dragi sugrađani, jer ste jueč pokazali kako se voli Republika Srpska, a 2. oktobra ćemo pokazati kako se voli naš grad. Ovaj tim je nešto najbolje što Trebinje ima i zato hoćemo već naredni ponedjeljak da počnemo da radimo – naglasio je Gordan Mišeljić.

Uprkos konstantnom i vrijedom radu, a ne samo u posljednje četiri godine, napori za Snažno Trebinje bi bili umnogome teži bez podrške koalicionih partnera. U njihovo ime, na završnoj konvenciji, prisutnima se obratio lider Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, koji je još jednom pozvao na jedinstvo i sabornost.

– Referendum smo završili, ali nam sada ostaje da završimo posao i ne dozvolimo da našim gradovima vladaju trojanski konji sarajevske politike. I zato ću reći, ko neće Milorada ili Luku za brata, on hoće tuđina za gospodara. Vama je to jasno i zato branite Republiku Srpsku. Nemamo pravo da je damo jer je za nju dato hiljade života – poručio je Stevandić.

Poslije gromoglasnog aplauza uslijedilo je obraćanje kandidata za gradonačelnika Trebinja, Luke Petrovića. Snažnim govorom, kao i u prethodnim obraćanjima, Petrović je još jednom istakao ciljeve svoje platforme i rekao da mu je za to potrebna podrška svih iskrenih i časnih Trebinjaca.

– Republika Srpska je nastala na temelju i želji našeg naroda da živimo u slobodi i napretku. Želimo da takvo bude i Trebinje. Kad vas vidim večeras, nemam nikakve dvojebe da je ovo bio prvi i posljednji mandat odlazećeg gradonačelnika Dučićevog Trebinja, koji posljednjih dana često priča o siromaštvu. Kako može govoriti o siromašnima, čovjek koji je osiromašio cijelo Trebinje? Uz podršku institucija i predsjednika Republike Srpske, sa mojim timom, naš grad neće biti ništa drugo nego Snažno Trebinje – glasno i jasno poručio je Luka Petrović.

Propraćen velikim ovacijama, njegov govor je bio uvertira za izlazak inicijatora referenduma, predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, koga su Trebinjci dočekali sa stihovima „Ne može nam niko ništa“.

– Volim ovaj grad i zato sam došao da vam kažem da je Luka Petrović moj najbolji i najbliži saradnik. Ne želim ništa ružno da nosim iz Trebinja, pa ni zatvorena vrata pred gradskom Upravom u protekle četiri godine. Zato vam kažem da se ne može podržati politika koja je išla u Sarajevo, a udaljavala vas od Banjaluke. Niste to zaslužili, zato vas molim da u nedjelju izađete na izbore. Referendum je potvrdio da je volja naroda najvažnija. Pokažite šta želite u nedjelju i imaćete Snažno Trebinje. Ovo je šansa – rekao je predsjednik Republike Srpske, čiji govor je u nekoliko navrata prekidan aplauzima okupljenih Trebinjaca.

Skup je završen kako je i počeo, gromoglasnom pjesmom preko šest hiljada ljudi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA