SNSD pozvao Policiju RS da odgovori na incidente

814

SNSD pozvao je danas Policiju Republike Srpske da “odgovori na svaki incident sa karakterom nezakonitog obračuna sa političkim neistomišljenicima na teritoriji Srpske”.

– SNSD, kao snaga cijele Republike Srpske, neće tolerisati i naći će način da odgovori na divljačko skrnavljenje plakata, oštećenje imovine neistomišljenika, izbacivanje slobodnih građana iz ugostiteljskih objekata, zastrašivanje građana na ulicama i slične metode obračuna sa građanima Srpske – navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke pozivaju političke protivnike da “odmah prestanu sa torturom lokalnog stanovništva u pojedinim zajednicama u Srpskoj, gdje koriste sve poluge lokalne vlasti kako bi se obračunali sa neistomišljenicima i slobodnim građanima opština i gradova Republike Srpske”.

– SNSD poziva svoje članstvo, aktiviste i simpatizere, te članstvo, aktiviste i simpatizere svih stranaka koje učestvuju na oktobarskim lokalnim izborima da se suzdrže od jezika i čina mržnje – navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a ističu da svim građanima Republike Srpske treba ponuditi demokratsku i dostojanstvenu predizbornu kampanju kakvu zaslužuju i kakva dolikuje Srpskoj i njenim građanima.

– Pobjeda SNSD-a u opštinama i gradovima koje u ovom trenutku pod kontrolom drže politički protivnici SNSD-a zaustaviće svako maltretiranje, diskriminaciju, marginalizaciju i zastrašivanje lokalnog stanovništva – navodi se u saopštenju.

Bilbord Opštinskog odbora SNSD-a u mjestu Crnoglav kod Gacka uništen je crnom bojom, a slučaj je prijavljen policiji u 11.30 časova, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

Na bilbordu, na izlazu iz Gacka prema Bileći, sa jedne strane bile su fotografije kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Gacko, a sa druge strane kandidata SP-a, SNSD-a i koalicionih partnera za načelnika ove opštine Maksima Skoka, čija je fotografija potpuno uništena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA