Do sada najbolji rezultat Јeremića u četvrtom krugu glasanja

1111

U sjedištu UN u Njujorku danas je održana četvrta runda glasanja za novog generalnog sekretara svjetske organizacije poslije koje je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš i dalje prvi, a kandidat Srbije, bivši šef diplomatije Vuk Јeremić, treći, ali je u ovoj rundi imao dva pozitivna glasa više nego ranije.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, Gutereš je osvojio 12 pozitivnih, dva negativna i jedan neopredjelje n glas, iza njega je slijedio šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak sa 10 pozitivnih, četiri negativna i jednim neodređenim glasom, dok je Јeremić dobio devet pozitivnih, četiri negativna i dva neodređena glasa, što je do sada njegov najbolji rezultat.

Bivši ministar spoljnih poslova Makedonije Srđan Kerim je uz Јeremića sa osam pozitivnih, sedam negativnih i nula neodređenih glasova i argentinska ministarka spoljnih poslova Suzana Malkora sa po sedam pozitivnih i negativnih i jednim neodređenim glasom.

U prethodnoj trećoj rundi neformalnog glasanja za novog generalnog sekretara UN, održanoj krajem prošlog mjeseca, Јeremić je takođe bio na trećem mjestu sa sedam pozitivnih, pet negativnih i tri neodređena glasa.

Gutereš je bio prvi uz 11 pozitivnih, tri negativna i jedan neodređeni glas, a Lajčak je imao devet pozitivnih, pet negativnih i jednim neodređenim glasom.

Јeremić je tada na svom nalogu na Tviteru zahvalio na “ohrabrenju za ulazak u četvrtu rundu glasanja za generalnog sekretara UN”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA