Remasterizovani albumi EKV-a u pretprodaji

3359

Ekatarina Velika (EKV) bila je rock grupa iz Beograda, jedna od najušpjesnijih i najuticajnijih grupa na prostoru bivše SFR Jugoslavije i Balkana, sa njihovom muzikom publika se identifikovala, a EKV je činila da su se mnogi u svom okruženju osjećali kosmopolitski. Tragovi i uticaji muzike i koncertne aktivnosti kultne grupe na kulturu regiona bili su posebni, a osjećaju se snažno i danas.

Mnoge generacije su stvarale kult EKV, odnosom prema njihovoj muzici, poetici i porukama. Zajedno su uz njihovu muziku odrastali oni koji su ih prepoznavali kao dobar rock’n’roll, dobru muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu, viziju…

Zbog svega toga Mascom records vraća muziku grupe EKV onima kojima pripada, generacijama koje su rasle uz riječi i značenja njihovih pjesama, kao i mladim generacijama koje prepoznaju značaj ove grupe za vrijeme u kojoj je stvarala. Albumi koji su remasterizovani:

1. LJUBAV 1987
2. SAMO PAR GODINA ZA NAS 1989
3. DUM DUM 1991
4. NEKO NAS POSMATRA 1993

Stari zvuk u novom ruhu. Muzika je remasterizovana, a albumi redizajnirani. Fantastični vizuelni indetitet i ovog puta dao je Vuk Veličkovic koji je sarađivao sa grupom EKV i na prvim izdanjima. Ukoliko se odlučite da u svojoj kolekciji želite da imate sva četiri albuma na LP-u ili CD-u moći ćete kupiti u pretprodaji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA