Regata na Trebišnjici okupila kajakaše (VIDEO)

1053

Još jedno druženje kajakaša iz četiri zemlje na Trebišnjici. Ovaj put petnaesto po redu na kojem su prvo mjesto odnijeli gosti iz Runovića. “15. Međunarodna eko regata Trebinje 2016” je veoma značajna za kajakaše jer je sezona ovog sporta pri kraju.

– Sigurno da vrijedi, fino je bilo. Ugodno smo se osjećali. Borba je bila za svaki bod i jako lijepo smo primljeni. Nadam se da se Petar i njegova ekipa isto tako osjećaju kod mene. Djeca su postigla uspijeh kakav su postigla. Kući nosim prvo mjesto. Prošle godine sam bio drugi, pa da bog da Petar kod mene sljedeće godine kod mene uzeo prvo mjesto – iskren je bio Ante Lešina, trener KK “Mračaj” Runovići Hrvatska.

I crnogorska ekipa iz Podgorice zadovoljna je uslovima u kojim se takmičenje odvija, a do sada nisu propustili ni jedno takmičenje na Trebišnjici. Ističu fer i korektno suđenje i dodaju da Trebišnjica poprima epitet regionalnog centra za kajakštvo.

– Smatram da treba još malo uložiti da se ta staza upodobi da može da primi 15 -20 ekipa, pa da onda takmičenje bude još neizvjesnije, ali ja sam počastvovan što prisustvujem petnaesti put i posebno sam zadovoljan što KK “Trebišnjica” na svakoj regati u Crnoj Gori koju mi organizujemo prisustvuje, i svake godine je konkurencija jača, a samim tim napreduju i rezultati – mišljenja je Goran Furunđić, predstavnik KK “Morača” iz Podgorice.

I donedavni trener kajakaša Srbije je na trebinjskoj regati svake godine. Zaključuje da je i Trebišnjica u mnogome pomogla da Srbija ima vrsne kajakše, gdje su samo ove godine u Riu imali deset predstavnika i osvojili srebrnu medalju.

– Svi ovi momci i djevojke praktično, ako ne svi onda devedeset odsto naše reprezenatcije, u zimskom peridodu na pripreme je dolazilo baš ovdje u Trebinje i odavde su kretali u veću i jaču konkurenciju i dogurali su do Olimpijade i osvojili smo jednu srebrenu medalju – rekao nam je Miroslav Rodić, trener KK “Tarkett” iz Bačke Palanke.

Domaćin ove regate je Kajakaški klub “Trebišnjica”. Dugo godina se govori da Trebinje sa svojom Trebišnjicom, između ostalog zahvaljujući i dobroj klimi, ima izuzetne uslove za razvoj kajakaškog sporta. Ono što je bitno, ovdje sezona ne mora da se prekida, tako da bi kajakaši imali kontinuitet u treninzima. Danas je stiglo i obećanje o izgradnji veslačkog centra.

– Mi imamo najbolje uslove u regionu i šire, posebno za jedan zimski centar. Imamo dobar geografski položaj, blizinu mora,. Imamo dobre vodene potencijale. Mi smo dobili danas od gradonačelnika, koji je otvorio ovu regatu, obećanje da će to krenuti, da će krenuti sa projektom. Eh sad, šta će od svega toga biti, ne znamo, mi se nadamo, nadali smo se i prije, biće valjda dobro – potvrdio nam je Petar Pantović, predsjednik KK “Trebišnjica”.

Ideja o održavanju Novogodišnje regate u Trebinju, još uvijek živi. Ako se neke kockice slože, moguće je da već ove godine Trebišnjica procvjeta za novogodišnje praznike.

– To ne zavisi puno od nas. To zavisi i od sponzora, Grada. Zavisi od mnogih faktora. Mi smo voljni da odradimo zimsku regatu. Nadamo se da će nas neko pomoći da odradimo i promovišemo i u zimskom periodu Trebinje kao jednu izvanrednu destinaciju za ovaj sport – rekao je Petar Pantović, predsjednik KK “Trebišnjica”.

Najbolja ekipa ovogodišnje regate je KKK “Mračaj” Runoviće, drugo mjesto su zauzeli kajakaši “Tarkett” Bačka Palanka, dok su treći bili članovi ekipe “Premium” iz Broda.

Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA