Pupovac: Pregovori sa HDZ stigli do pitanja o pravima Srba

706

Susretom sa zastupnicima manjina, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović započela je konsultacije o formiranju hrvatske vlade i izboru mandatara.

Potpredsjednik SDSS Milorad Pupovac je, nakon razgovora sa predsjednicom Grabar Kitarović, rekao da su pregovori s HDZ-om u drugoj fazi, odnosno da se govori o pitanjima i pravima srpske nacionalne manjine.

– Pregovori idu dobro u smislu načina i sadržaja. Svaka nova prilika za pregovore donosi rješenja za nešto što nismo usuglasili u prethodnoj prilici, i ide dobro – rekao je Pupovac i dodao da će o pozicijama i participaciji nacionalnih manjina u vladu razgovarati kasnije.

Pupovac je novinarima rekao da nije prirodno da predstavnici manjina ne sjede u firmama koje brinu o nacionalnim parkovima, ili u HEP-u, ili da u Hrvatskim šumama nema nikoga, iako se zna da na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda…

– Dakle, stvari treba gledati funkcionalno, a ne u smislu preuzimanja odgovornosti za više stvari nego je moguće. Naprosto želimo promijeniti ono što je neprirodno – rekao je Pupovac odgovarajuci na pitanje smatra li da nacionalne manjine treba da budu na pozicijama u državnim firmama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA