Prijedor bogatiji za još jedno preduzeće (VIDEO)

1556

Prijedor je dobio novo preduzeće, koje će zaposliti 10-ak radnika. U pitanju je “Entering HIP” čija će osnovna djelatnost biti proizvodnja ljepila za parkete. Prva faza proizvodnja, čija je vrijednost oko 600 000 maraka trebala bi početi već u ponedjeljak.

– Pored same proizvodnje ljepila, postojaće i jedan prodajni salon podnih obloga, koji je naša osnovna djelatnost. U projekt smo ušli zajedno sa italijanskim partnerom J.F. Amonn, pod čijom licencom ćemo raditi i koji će nam biti glavni dobavljač i kupac za treća tržišta – rekao je Marko Knežević, direktor firme “Knežević Entering”.

Pogon je obišao i gradonačelnik Prijedora. Marko Pavić ne krije zadovoljstvo što je grad na Sani dobio novi proizvodni pogon, koji će obezbijediti nova radna mjesta.

– Prijedor je grad koji je proglašen najpovoljnijim poslovnim okruženjem, ne samo u Republici Srpskoj, već i šire. Mi se trudimo da omogućimo svima koji žele da investiraju u Prijedor da to i učine. Ovo je jedna mala fabrika, ali značajna – izjavio je Pavić.

Planirano je da se proizvodi firme “Entering HIP” plasiraju na tržišta jugoistčne Evrope. Firma posluje u sastavu preduzeća “Knežević Entering”.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA