Onlajn trgovanje? Da, ali oprezno!

542

Kako trgovanje putem interneta, a posebno onlajn pijaca postaje sve popularnije, tako i broj prevara i prijava korisnika koji su se „opekli“ raste! Brojne pogodnosti, prije svega brzina komunikacije i dogovora, kao i dostave kupljene robe, istovremeno zahtijeva od kupca da dobro otvori oči kako bi na vrijeme prepoznao da li se iza oglasa koji nudi neki proizvod možda krije neka prevara.

Da bi bili sigurni tokom eventualne kupovine u olx.ba preporučuju svim korisnicima da nakon registracije verifikuju svoj telefon, e-mail, kao i adresu prebivališta. Aida Raonić, portparol olx.ba kaže da se tako povećava provjerenost korisnika i pomaže da se razdvoje pouzdani profili od nesigurnih.

– Prije svega, potrebno je detaljno pregledati profil korisnika, njegove medalje, utsike i ocjene. Medalje su male značkice koje se redaju na profilima zavisno od broja kupljenih odnosno prodatih artikala. Treba imati u vidu da korisnik koji je tu relativno kratko (manje od mjesec dana), a već ima negativne utiske, nije pouzdan. Svu komunikaciju sa korisnikom, ukoliko je moguće, obaviti preko privatnih poruka, jer je to jedino što možete koristiti kao dokazni materijal u slučaju da budete oštećeni – rekla je ona za SrpskaCafe. Raonić kaže da je ipak najbolje da se kupac lično uvjeri da artikl odgovara opisu i da se eventualna kupovina izvrši na licu mjesta.

14331587_10154428564897492_1072042349_n-1

Prema njihovim podacima oko 1,3 miliona registrovanih korisnika koristi usluge ove onajn trgovine. Iako se u ponudi može naći “od igle do locomotive”, ipak se najčešće pretražuju artikli iz kategorije „vozila“, dok „odjeća i obuća“ sadrže najveći broj ponuđenih proizvoda.

Ona kaže da ukoliko postoje validni dokazi da je određeni korisnički profil, ili artikl „lažan“, on se uklonja sa sajta.

– Ukoliko neko od naših korisnika tvrdi da je na određen način prevaren ili oštećen mi ga upućujemo da se obrati nadležnim institucijama, koje dalje postupaju prema odredbama. Naša saradnja policijom, SIPA-om i drugim institucijama je izuzetno dobra i najčešće rezultuje pozitivnim ishodom za oštećene korisnike. Mi nismo nadležni za „razotkrivanje“ prevara, ali u saradnji sa nadležnim institucijama, više od 90 odsto prijavljenih slučajeva se pozitivno riješi – rekla je Raonić.

Iz MUP-a Republike Srpske navode da se u slučajevima plasiranja lažnih oglasa putem interneta, sve prijavljuje policiji zbog prevare.

– Ukoliko se u toku istrage utvrdi da je počinilac iz zemlje, krivični postupak se dalje vodi pred nadležnim sudovima u zemlji. Ukoliko se utvrdi da je počinilac na ovaj način izvršenog krivičnog djela iz inostranstva, tada se dalje krivično gonjenje može nastaviti na dva načina, pred domaćim sudovima ili u zemlji u kojoj živi, s tim da se sav prikupljeni materijal i dokazi prosljeđuju partnerskoj policijskoj agenciji u toj zemlji – rekli su iz MUP-a RS.

Međutim, iako broj prevara navodno raste, policija RS je od početka ove godine imala samo pet prijava protiv počinilaca koji su operisali preko interneta.

Zoran Šišić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA