Mitrović ne odustaje od protesta ispred Tužilaštva

618

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović rekao je Srni da će doći ispred zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevo u ponedjeljak, 3. oktobra, uprkos tome što je MUP Kantona Sarajevo odbio zahtjev ove organizacije za održavanje skupa na kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog mogućeg saslušanja predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Ako ne budu neke druge okolnosti koje bi nas navele na drugačiju odluku, otići ćemo bez odobrenja. Mi smo i ranije protestovali ispred Tužilaštva i nikada od njih nismo tražili dozvolu i saglasnost, samo smo obavještavali policiju – rekao je Mitrović, potvrdivši da je upoznat o ovoj odluci MUP-a.

On je ranije danas rekao novinarima da je Organizacija uputila zahtjev kantonalnom MUP-u najmanje 72 časa prije određenog datuma za održavanje protesta, kako je zakonom i predviđeno.

– Na ovaj način želimo iskazati naše nezadovoljstvo jer je pozvan predsjednik Republike Srpske na saslušanje u vezi s referendumom. Smatram da je to ispolitizovana tema koja nema svrhe, da je samo ‘dolivanje ulja na vatru’ i da neće doprinijeti smirivanju političke situacije – rekao je Mitrović.

Kantonalni MUP danas je odbio zahtjev Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, uz obrazloženje da je nepotpun i neblagovremen i poručio im da se moraju obratiti Tužilaštvu BiH za korištenje parkinga, jer je to njihov prostor, javili su federalni mediji.

Iako je predsjednik Dodik juče pozvao građane Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH, Mitrović je kazao da poštuju njegov savjet i preporuku, ali i da od njega nisu tražili savjet hoće li organizovati protestni skup koji su planirali 3. oktobra ispred zgrade Tužilaštva BiH u 11.00 časova.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA