Mitar Mrdić odbranio titulu najboljeg na Balakanu (VIDEO)

709

U finalnoj borbi protiv srpskog reprezentativca Bojana Došena, trebinjski džudista, Mitar Mrdić odbranio je titulu najboljeg na Balakanu. Ovo je Mrdićeva četvrta uazastopna zlatna medalja na Prvenstvu Balkana, a deseta u njegovoj uspješnoj sportskoj karijeri.

– Mogu da kažem da je kvalitet takmičara bio na visokom nivou i da je tu bilo dosta dobrih boraca kako iz Srbije tako iz ostalih blakanskih zemalja. Kažem iz Srbije zato što sam finale radio sa reprezentativcem Srbije Bojanom Došenom, koji je dobar takmičar, i na ova dva evropska kupa uzeo je prvo mjesto – rekao nam je Mrdić, inače džudista DžK “Leotar” iz Trebinja.

Kako kaže Mrdić, finalna borba je bila neizvjesna do samog kraja, ali je uspio Došena pobijediti sa maksimalnim skorom. Čitava sezona je bila posvećena ovom takmičenju, gdje ga ni bolest, na početku ljeta, nije spriječila da uđe u pravu takmičarsku formu i da postigne značajan uspijeh.
I kroz borbe za ulazak u finale, Mrdić je demonstrirao svoju superijornost.

– Imao sma prvu borbu sa predstavnikom Bugarske kojeg sam tukao maksimalnim brojem, tj iponom. Druga borba je bila borba za ulazak u finale, opet sa predstavnikom Srbije, kojeg sam takođe tukao iponom, i treća je bila finalna borba – dodao je Mrdić.

Trenutno je Mrdić uzeo mali odmor od džudoa, i nema planova za učestvovanje na turnirima. Džudisti na svjetskom nivou organizuju turnire, kako to rade teniseri, ali učestvovanje na ovim takmičenjima iziskuje veliku svotu novca, koju ovaj uspiješni trebinjski džudista nema.

Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA