Magla na području Prijedora i Mrkonjić Grada

603

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća bez zastoja, uslovi za vožnju su povoljni, a magla smanjuje vidljivost na području Prijedora i Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U nedjelju, 25. septembra, od 00.00 do 24.00 časa na svim javnim putevima u Republici Srpskoj, zbog održavanja referenduma o Danu Republike, biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone.

Pušten je u saobraćaj auto-put Prnjavor-Doboj u dužini od 34,4 kilometra i to od petlje “Prnjavor”- uključenje sa regionalnog puta R-474, opština Prnjavor do petlje “Johovac” – uključenje sa magistralnog puta M-17, opština Doboj.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru “Pet ce”.

Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu uspostavljen je poseban režim saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu na području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor, za potrebe izvođenja radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanje saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova zbog bušenja i miniranja terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE “Bočac” saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 14.00 do 14.30 časova.

Zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19 /dionica broj 286/ Karakaj 2-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac. Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim saobraćaja u brčanskom naselju Gredice.

Radi izvođenja deminerskih radova biće privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Jelah, na lokaciji Vrela, od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati 30 minuta, a 15 minuta propuštanje saobraćaja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova aktuelni su na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode. Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta, a 10 minuta traje propuštanje.

Zbog deminerskih radova u mjestu Klakar Donji, opština Brod, biće izvršena povremena obustava saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica od 8.00 do 15.00 časova.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, biće na snazi i na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, Doboj. Obustave će biti izvršene od 8.00 do 16.00 časova i trajaće 30 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka u Banjaluci do 4. decembra biće obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici, a autobusi na gradskoj liniji broj 19 Srpski Milanovac-Centar-Srpski Milanovac saobraćaće izmijenjeno.

U Federaciji BiH, zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Lučina tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz povremene obustave u trajanju do jedan sat.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima Lončari-Orašje /u mjestu Dusine od 8.00 do 16.00 časova/ i Teslić-Jelah /na lokalitetu Vrela od 8.00 do 16.00/.

Za danas je najavljen početak radova na zamjeni dilatacija na nadvožnjaku preko željezničke pruge na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod. Za vrijeme izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu M-1 na izlaznom kraku sa autoputa A-1 ispred naplatnog mjesta Zenica jug, saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom, od sutra u 8.00 časova do ponedjeljka, 26. septembra do 5.00 časova ujutro.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera zbog radova na području Hrvatske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA