Lukač: Podignut nivo bezbjednosti u Srpskoj

631

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podiglo je nivo bezbjednosti u Srpskoj zbog informacija da bi pojedini radikalni krugovi mogli ugroziti institucije Srpske ili mjesta određena za glasanje na referendumu o Danu Republike, koji će biti održan u nedjelju, 25. septembra.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je da MUP raspolaže određenim informacijama da pojedini radikalni krugovi, naročito vehabijski, mogu svojim djelovanjem ugroziti institucije Srpske ili čak za referendum određena mjesta.

Nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem u Banjaluci, Lukač je rekao novinarima da će Policija Republike Srpske eventualne takve pokušaje smatrati terorizmom i odgovoriti na adekvatan način.

– Iskoristićemo sve svoje potencijale i mogućnosti da zaštitimo naše građane i institucije Republike Srpske – istakao je Lukač.

Lukač je rekao da je Policija Srpske, imajući u vidu ovakve informacije, podigla nivo bezbjednosti, što podrazumijeva da policajci koji rade na obezbjeđenju objekata i institucija nose “duge cijevi”.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nakon sastanka nije davao izjave za novinare.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA