Petrović: Fokus na nova radna mjesta i razvoj grada

700

PROMO: Trebinju je potrebna nova, odgovornija uprava, koja će se baviti realnim projektima i otvaranjem radnih mjesta, istaknuto je na predstavljanju programa Luke Petrovića, kandidata SNSD-a za gradonačelnika Trebinja, koje je održano u ponedjeljak, 12. septembra 2016. godine, u hotelu „Leotar“.

Petrović je javnosti predstavio sveobuhvatan plan, u okviru kojeg su predviđena sistemska rješenja za sve goruće probleme građana. On je, takođe, podvukao kako fokus sljedećeg gradonačelnika ne mogu da budu samo veliki privredni i infrastrukturni projekti, nego i svakodnevni problemi sa kojima se trebinjske porodice susreću.

– Među njima je najvažniji, svakako, nezaposlenost, koja je u našem gradu na nedopustivo visokom nivou. Aktuelna vlast nije uradila ništa na ovom planu, a novac za investicije i razvoj privrede je nestao u aferama i džepovima podobnih saradnika. To moramo i hoćemo da promijenimo. Da omogućimo podsticaje malim preduzetnicima, pokrenemo Agrarni fond za razvoj poljoprivrednih domaćinstava, otvorimo nova radna mjesta. Svaka porodica u Trebinju mora da ima barem jednog zaposlenog člana, dok će porodice sa petoro i šestoro djece imati jednu ‘državnu’ platu u kući, i to će biti naš osnovni cilj. U tome će ključnu ulogu imati snažne veze sa republičkim institucijama, a prvenstveno sa Vladom Republike Srpske – najavio je Petrović.

Za turizam će od velikog značaja, između ostalog, biti i izgradnja kongresnog centra, putem kojeg bi grad produžio turističku sezonu izvan ljetnog perioda, kao i ulaganja u proširenje i obogaćenje sportskih kapaciteta. Petrović je poručio da će posebna pažnja biti usmjerena i na jedan od gorućih problema, koji dosadašnja vlast i pored obećanja nije riješila, a to je problem graničnog prelaza Ivanica, zbog kojeg trpe mještani, turisti i lokalna privreda. Istakao je i da su ozbiljni infrastrukturni poduhvati preduslov za ovakve iskorake.

– Zbog toga ćemo dovršiti započetu gradsku obilaznicu i započeti izgradnju glavne oblizanice grada Trebinja, koja će biti kapitalna investicija, od značaja i za naše sugrađane i za nove investitore. Napravićemo plan asfaltiranja svih 60 km makadamskih puteva na teritoriji grada i odmah početi sa njegovom realizacijom, kao i sa rješavanjem pitanja vodosnabdjevanja svih dijelova Trebinja – kazao je on, te najavio nove programe za mlade, unapređenu kulturnu politiku i konkretna rješenja za probleme u brojnim drugim oblastima.

snsd_press_11Na konferenciji za medije, povodom predstavljanja programa kandidata SNSD-a, prisustvovali su i predstavnici koalicionih stranaka, Rajko Ćapin, predsjednik Gradskog odbora SPRS-a, dr Petar Ivanković, predsjednik Gradskog odbora DNS-a, Mijat Šarović, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, Đoko Tarana, predsjednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera i predstavnici koalicije „Radikalno bolje“ Slaviša Grkavac i Mira Bošković.

– Trebinjcima je dosta dnevnopolitičkih priča, stvaranja konflikata i sistematskog zastrašivanja. Nova gradska uprava mora da djeluje u ime svih građana i za sve njih. Da djeluje složno i za dobrobit zajednice, te da obnovi saradnju sa Vladom RS, osigura nove investicije i razvojna sredstva – zaključio je Petrović.

Lokalni izbori 2016. godine biće održani 2. oktobra.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA