Laktaši dobijaju dio Kasarne “Sarica” (VIDEO)

1510

Tri hektara zemljišta Kasarne “Sarica” je dodijeljeno opštini Laktaši. U budućnosti ovo će imati veliki značaj za Trn, jer će tu biti smješteni i ambulanta, vrtić i prostorije mjesne zajednice.

Na taj način će ubuduće oko 3 hektara zemljišta u ovoj kasarni biti u vlasništvu opštine Laktaši gdje će biti i promjenjen regulacioni plan i formirani drugi sadržaji poput ambulante, vrtića, mjesne zajednice i svega onoga što je potrebno jednom velikom naselju kao što je Trn – rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Trn je i najveća mjesna zajednica u opštini koja ima više od 10 000 stanovnika. Zbog toga je za načelnika Kodžomana od velikog značaja zemljište Kasarne “Sarica”. Ovim će i sve komunalne usluge biti na jednom mjestu, što će smanjiti troškove.

– Rekao sam ovo je već mjesna zajednica koja prelazi 10 000 birača i mislim da sve komunalne usluge opštine potrebno definisati na dosta drugačiji način i omogućiti dosta jednostavniju uslugu svim našim stanovnicima i da sve skoncentrišemo na jedno mjesto – dodao je Miroslav Kodžoman, načelnik opštine Laktaši.

Nakon ovoga će opština ući u fazu planiranja sredstava za budžet za narednu godinu, gdje će se i ova mjesna zajednica prostorno i planski nastojati regulisati. Specijalna antiteroristička jedinica će sa ovog prostora preseliti u Zalužane, a u ovom objektu će biti Policijska stanica Trn.

Jelena Bojanić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA