Karić: U Srbiju samo u posjetu, moj posao je u Moskvi

586

Biznismen Bogoljub Karić, protiv koga se u Srbiji i dalje vodi jedan krivični postupak, rekao je za beogradske medije da ga njegovi poslovi vezuju za Rusiju.

Kako piše “Blic”, Karić je rekao da “može da dođe u Srbiju da obiđe majku”, ali da on 12 godina živi u Moskvi, gdje su “svi njegovi poslovi”.

Nakon što je objavljeno da je zbog zastarjevanja obustavljen jedan postupak protiv njega, Karić kaže da se nada da će se isto dogoditi i sa drugim i da će on i u Srbiji biti slobodan čovjek.

Karić je za “Novosti” rekao da bi mogao da dođe u Srbiju sljedeće godine “kada zastarjeva i to drugo djelo za koje ga terete u politički montiranom procesu”.

– Nisam siguran ni da je to izvodljivo, jer za sve ove godine izgnanstva u Rusiji sam razvio ozbiljan posao – rekao je Karić za “Večernje novosti”.

Ranije danas, za B92 je potvrđeno da je Viši sud u Beogradu obustavio jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarjelosti djela.

Više tužilaštvo je potvrdilo da je dobilo rješenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz “Mobtela”.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije “Mobtela” za proneveru oko 60 miliona evra. Djela obuhvaćena tom istragom zastarjevaju 2017. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA