Kalinić: Sa Saletom nije sve uvijek bilo dobro…

806
NIKOLA KALINIC i ALEKSANDAR DJORDJEVIC selektor i trener kosarkasa reprezentacije Srbije okupljanje press konferencija u hotelu Zira, Beograd 15.07.2015. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Reprezentacija Srbija, Okupljanje

Košarkaš Srbije u intervjuu za portal MVP otkrio da odnos sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem nije bio na najboljem nivou, kao i da su im se stavovi razilazili.

Nikola Kalinić neizostavni je član košarkaške reprezentacije Srbije posljednje dvije godine. On je pod palicom Aleksandra Đorđevića osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, dok je odličje istog sjaja okačio oko vrata i na Olimpijskim igrama u avgustu u Riju.

Košarkaš Fenerbahčea otkrio je da odnos sa selektorom nije od početka bio najbolji.

Tokom polufinalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u sezoni 2014/15 Đorđević je javno kritikovao mladog košarkaša zbog gestikulacija i razgovora sa sudijama, a Kalinić je priznao da mu tada ta kritika nije prijala.

-Sigurno je da mediji nisu pomogli u toj situaciji, kao što i rijetko kada pomognu bilo kome. Naravno, čast izuzecima, ali mediji uglavnom pogoršaju svaku situaciju. Između selektora i mene zaista nikada nije bilo nekih problema. Da li zbog nedostatka komunikacije, nerazumijevanja u nekim situacijama, ili moje mladosti, to je jednostavno uticalo da nam se raziđu stavovi i da u tim trenucima ne funkcionišemo onako kako bismo htjeli. Naravno, iako ignorišem većinu takvih stvari i do mene dopru te informacije, komentari sa društvenih mreža i portala, tako da znam na šta se potenciralo i o čemu se pričalo. Ali, velika većina toga nije bila istina- izjavio je Kalinić.

On je iz selektorove kritike ipak izvukao prave pouke.

-Nikada nismo pričali o tome Sale i ja, ali sigurno je da mi taj njegov komentar za priču sa sudijama nije olakšao ni u kom slučaju. No, izašao sam iz toga jači, pametniji. Iz sadašnje perspektive mislim da mi je značilo to što je on rekao, da mi je pomoglo u sazrijevanju i da mi je jako pomoglo u karijeri. Takođe, moram da napomenem da smo ove godine sjajno sarađivali, što je sigurno doprinijelo i istorijskom rezultatu koji smo napravili u Riju-.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA