Jeremy Clarkson i Fiat 124 Spider

724

Posao bi bio daleko laški za Fiat, da je 124 Spider samo Mazda MX-5 u italijanskom odijelu. Kako bi se razlikovao od japanskog brata, Italijani su ubacili nekoliko izmjena, pa je ovaj automobil duži, širi i niži. Čak su ga napravili i jačim, postavljanjem 1.4 MultiAir turbo motora, sa 168ks.

Ovo nije bilo dovoljno da odobrovolji bivšeg voditelja Top Gear-a. U posljednjoj kolumni za Sunday Time, Clarkson objašnjava kako je Mazda dobila recept za sportski automobil, zanimljivim poređenjem koncepta i kuvanog jajeta.

fiat-801111
Možda zvuči zbunjujuće, ali mali japanski model je hvaljen od strane voditelja, iako kaže da nije pravi automobil za “alfa mužjaka, dlakavih grudi” i da bi tu 124 Spider trebao da uskoči. Nažalost, 124 ne ispunjava očekivanja koja je Clarkson imao, pa ga naziva rezultatom “amaterizma”. Opisuje ga kao tihog i daleko dosadnijeg od MX-5.

Abarth varijanta, s druge strane, vjerovatno rješava neke od ovih problema 124 modela, kao što je “mlak karakter”, ali je takođe i daleko skuplja. Na kraju dana, prema njemu, MX-5 ostaje najbolje rješenje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA