Inspekcija zabranila postavljanje bilborda SNSD-a

828

Gradska dobojska inspekcija obustavila je danas postavljanje bilborda SNSD-a na dionici magistralnog puta Doboj-Rudanka, iako ova stranka ima odobrenje Јavnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

Nakon uvida u rješenje “Puteva Republike Srpske” koje je predočio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj Milorad Živković, građevinski inspektor Zorica Sredojev saopštila je da će provjeriti da li je ova lokacija obuhvaćena regulacionim planom grada da bi se utvrdilo čija je nadležnost.

Živković je rekao da se bilbord nalazi na putnom pojasu, preko puta trgovačkog centra “Јisk”, da je parcela privatno vlasništvo i da nije u nadležnosti Gradske uprave već “Puteva Republike Srpske”.

– Ovdje postoji samo naredba jednog čovjeka da se spriječi poštena predizborna kampanja sa dobijenim i uplaćenim terminom i izbornim bilbordom za razliku od svih ostalih, koji niti imaju dozvole niti su, vjerovatno, platili predizborno plakatiranje – kaže Živković.

On je naveo da gradska inspekcija prijeti sankcijama iako za to nemaju valjane pravne argumente.

– To je javašluk gradske uprave i pokazuje da je inspekcija vlasništvo jedne stranke i jednog čovjeka – kaže Živković.

On je pozvao inspekcijske organe da reaguju na predizborno plakatiranje drugih stranaka, koje se postavljaju između ostalog i na javne gradske ustanove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA