Indeks: Pokažimo bolju Hrvatsku navijanjem za srpske klince

1171

Hrvatski portal Indeks je na napad u Zagrebu na juniore beogradskog vaterpolo kluba Partizan, koji učestvuju na tradicionalnom turniru “Mali medo”, reagovao tekstom u kojem poziva da se “pokaže bolja Hrvatska” i “dođe da se navija za pretučene srpske vaterpolo klince”.

– Petnaestogodišnja deca doživjela su strašan šok i zadobila povrede. Djeca su nakon toga svejedno odigrala utakmice. Utakmicu igraju i večeras – navodi hrvatski portal opisujući napad na vaterpoliste Partizana u Zagrebu.

Navodi se da je “jedno dijete pretučeno na način da ima teške tjelesne povrede, nekoliko ih je lakše povrijeđeno, a ostali su u šoku”.

– Idioti koji su napali djecu koja su s radošću došla u Zagreb da igraju vaterpolo, protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske, zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bijedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države? – stoji u tekstu.

Hrvatski portal navodi da su “uprkos napadu, mladi vaterpolisti ostali u Zagrebu i nastavili turnir, a večeras u 20 sati na otvorenom bazenu na Šalati igraju u finalu”.

– Dakle, turnir će se nastaviti, igrači Partizana uprkos skandaloznom napadu na njih sportski će odigrati takmičenje do kraja. Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma. Hajdemo, ko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste – zaključio je hrvatski portal.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.