Humanitarna večera: Novak, Rafa, Serena…

619

Novak Đoković Fondacija u utorak će organizovati dobrotvornu Gala večeru u Milanu, na kojoj će prikupljati sredstva za programe ranog obrazovanja u Srbiji.

To će biti četvrta humanitarna večera koju organizuje Fondacija najboljeg tenisera svijeta, poslije uspješno priređenih događaja u Njujork i Londonu prethodnih godina. Cilj je da se podigne svijest o problemima sa kojima se suočavaju djeca u periodu ranog razvoja, i da se prikupe sredstva za programe koji će im obezbijediti bolje uslove za učenje, igru, rast i razvoj u predškolskom dobu.

Gala večera će biti priređena u srednjevekovnom dvorcu Castello Sforzesco, u kom se danas nalaze gradski muzeji i umjetničke izložbe. Centralni dio programa odnosiće se na dobrotvornu aukciju vrijednih predmeta, koji će privući pažnju uglednih gostiju iz cijelog svijeta.

Na spisku zvanica je veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta filantropije, mode, šou biznisa, sporta, koji su se rado odazvali prilici da pomognu djeci Srbije i da daju svoj doprinos programima Novak Đoković Fondacije.

– Misija naše fondacija jeste da svako dijete u Srbiji ima jednake šanse da se razvija i uči, naročito u najranijem periodu života koje je od izuzetne važnosti za svakoga od nas. U više od 2000 mjesta u Srbiji nema uslova za predškolsko obrazovanje i mi se trudimo da promijenimo ovu brojku i djeci omogućimo programe koji će podstaći njihova znanja i kreativnost s jedne strane i omogućiti im socijalizaciju, igru, druženje sa svojim vršnjacima što je takođe izuzetno važno. Drago nam je što nam se u ovim projektima svaki dan pridružuju novi partneri jer samo zajedno možemo da učinimo velike stvari. Ponosna sam što će svim gostima na večeri biti podijeljen magazin Original naše fondacije u kojem će osim fenomenalnih intervjua, biti priče o Beogradskoj filharmoniji, predstavili smo naše najuspješnije modne dizajnere, preduzetnike, umjetnike, kreativne ljude iz Srbije sa željom da pokažemo koliko potencijala ima naša zemlja – rekla je Jelena Đoković, direktor Novak Đoković Fondacije.

U specijalnom izdanju magazina “Original” koji izdaju Novak Đoković Fondacija i Nedeljnik biće mnogobrojni eksluzivni intervjui (Ana Vintur, Boris Beker, Arijana Hafington, Jim Yong Kim, Karli Klos, Džon Galljiano, Ričard Brenson), najbolje kolumne, rubrike, reportaže i zanimljive priče iz dosadašnjih izdanja. Biće predstavljeni modna scena Srbije, priče o Beogradu, najpopularnijim start up projektima iz naše zemlje, intervju sa Brankom Milutinovićem (suosnivač i izvršni direktor Nordeus)… Na taj način će se gostima iz Evrope i svijeta predstaviti ono najbolje što Srbija ima, a riječ je o mladim umjetnicima, kreatorima, muzičarima, studentima, inovatorima…

Tokom 21. i 22. septembra u Milanu će biti odigrana i egzibicija pod nazivom “Novak i prijatelji” na kojoj će uz najboljeg igrača svijeta nastupiti još nekoliko tenisera i teniserki.

Prvog dana sastaće se Serena Vilijams i Flavija Peneta, a biće odigran i meč mješovitih dublova između Đokovića i Penete sa jedne, odnosno Serene Vilijms i Fabija Fonjinija sa druge strane. Drugog dana, odnosno 22. septembra, zakazan je duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Sav prihod ide u humanitarne svrhe.

NDF će do kraja ove godine realizovati 20 projekata za čije potrebe će biti izdvojeno oko 700.000 evra, a radovi uveliko traju na mnogima od njih. Riječ je o projektima koji su izabrani na konkursu u periodu od 20. novembra do 20. decembra prošle godine. Sredstva će biti uložena u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog namještaja i opreme namijenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijenim sredinama, gdje će biti otvorene nove Školice života.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA