Glasači iz Distrikta mogu se izjasniti u Lončarima i Donjoj Bukovici

641

Za oko 30.000 građana Republike Srpske sa pravom glasa, nastanjenih na području distrikta Brčko, koji 25. septembra žele da izađu na referendum o Danu Republike Srpske, biće obezbijeđena glasačka mjesta u Lončarima, opština Donji Žabar, i u Donjoj Bukovici, opština Bijeljina.

– Tog dana biće obezbijeđen prevoz do mjesta glasanja – rekla je danas novinarima predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u Brčko distriktu Aleksandra Simić.

Prema njenim riječima, Republička izborna komisija za sprovođenje referenduma trebalo bi narednih dana da u distrikt dostavi birački spisak.

Odluka da se građani Srpske na području distrikta o Danu Republike Srpske izjašnjavaju na referendumu izvan ove lokalne zajednice, kako je novinarima rekao predsjednik Udruženja veterana Boračke organizacije Republike Srpske u Brčkom Živan Ilić, nije prihvatljiva za borce.

– Borci u Brčkom su saglasni i voljni da izađu na referendum, ali ne izvan područja distrikta. Oni su branili ovaj grad i Republiku Srpsku i ovdje žele da glasaju. Nećemo pozivati demobilisane borce da glasaju izvan distrikta, ali nećemo ih ni odvraćati da to učine – naveo je Ilić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA