Finansijski izvještaj sa Old Traforda: Prihod veći od 500 miliona evra

615

S ovakvim rezultatom Đavoli sa Old Traforda izbili su na drugo mjesto liste klubova sa najvećim sezonskim prihodima u istoriji fudbala. Ispred njih ostaje jedino Barselona koja je u sezoni 2014/15. prijavila prihod od 608.000.000 evra.

Ali nije sve baš tako bajno kao što izgleda na prvi pogled, jer pored prihoda postoje i rashodi, a oni su, bar prema ovim izvještajima i veći od pomenute cifre, pošto se dug, vjerovali ili ne, povećao u odnosu na prethodnu godinu za dva odsto. To praktično znači da je Mančester prošle sezone ipak poslovao u minusu. Dakle, profita nema. Ukupan dug Junajteda na kraju prošle sezone iznosio je 269.900.000 funti?! Kako je Žoze Murinjo ovog ljeta bio i te kako aktivan na tržištu, ta cifra je vjerovatno i povećana. Dovoljno je samo sjetiti se koliko je koštao Pol Pogba…

Mančester Junajted iznio je i precizne podatke koliko je prošle sezone potrošeno na plate igrača, stručnog štaba i klupskog osoblja uopšte. Ta cifra iznosi 232.200.000 funti i u nju je uračunata “otpremnina” za Luja van Gala – 8.400.000.

Treba imati u vidu da su sve ove cifre “napravljene” bez učešća Junajteda u Ligi šampiona…

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA