Đokić: Poslije izbora realizacija programa razvoja

665

PROMO: Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da je SP u Modriči, kao i svim opštinama u Republici Srpskoj, izradila program razvoja koji će nakon izbora nastojati da realizuje u saradnji sa drugim progresivnim snagama.

Đokić je na centralnom skupu SP, održanom u Srpskom kulturnom centru Modriča, dao podršku listi od 30 kandidata te stranke za Skupštinu opštine.

– Želimo da okupimo sve one koji mogu da daju veći doprinos od onoga koji su davali do sada i naročito da podržimo one projekte, preduzeća i kompanije koji su već u fazi rada i kojima je potrebna pomoć opštine i Republike da bi ostvarili veće poslovne rezulate i otvorili više radnih mjesta, te na taj način ubrzali ukupan rast ekonomije Republike Srpske – istakao je Đokić.

14434967_142695572855672_1052967476198380958_oOn je rekao da želi da se to realizuje na principima i Programu SP koji su zasnovani, prije svega, na borbi za državu socijalne pravde, sigurnosti, solidarnosti i humanosti.

Đokić je naglasio da se ne smije izgubiti osjećaj i potreba da se brine o čovjeku i njegovim potrebama.

Nosilac liste SP za Skupštinu opštine Modriča Risto Marić rekao je da je prioritet ove partije privlačenje investitora u privredu i smanjenje nezaposlenosti u Modriči.

Marić je rekao da će se, ukoliko bude izabran za odbornika, zalagati da Skupština donese odluku o regulacionom planu kojim bi se uredila Industrijska zona u pojasu auto-puta na Koridoru “Pet ce”, čime bi se stvorili uslovi za privlačenje investitora, brži razvoj privrede i zapošljavanje, posebno mladih u Modriči.

14500357_142706572854572_5048048787544081698_o– Osam godina je agonija privrede u Modriči, neme zapošljavanja, a sve je više preduzeća koja otpuštaju radnike – rekao je Marić i naveo primjer Rafinerije ulja Modriča koja je od privatizacije otpustila više od 50 radnika.

Marić je istakao da je najveći promašaj vlasti davanje pod koncesiju Poljoprivrednog dobra u Modriči. “Koncesionar nije ispoštovao obavezu da otvori privredni pogon i zaposli više od 300 radnika, a danas poljoprivredno zemljište, veliki resurs Modriče, zarastao u korov”, rekao je Marić.

On je poručio da će se SP zalagati i za nastavak izgradnje krupnih infrastrukturnih objekata, započetih prethodnih godina na prostoru opštine.

Predizbornom skupu prisustvovali su i visoki funkconeri SP Živko Marjanac, Jasmina Davidović i Dalibor Stević.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA