Đokić: Nastaviti razvoj lokalne zajednice (FOTO)

926

PROMO: Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je na predizbornoj tribini u Gradišci da socijalisti u Gradišci vode vrlo konstruktivnu politiku i pomažu razvoj lokalne zajedinice, poručivši da će tako i nastaviti.

– Želimo da damo maksimalan doprinos da Gradiška napreduje, živi i radi. Takvu politiku dosljedno sprovodimo na nivou cijele Republike Srpske, rukovodeći se najvažnijim principima na kojima počiva program SP-a, a to je da gradimo društvo socijalne pravde, da stvaramo ambijent za sigurnost svakog čovjeka, prepoznajemo potrebe ljudi i težimo da se one ostvare – naglasio je Đokić.

On je istakao da je potrebno djelovanje svih nivoa vlasti u jednom zajedničkom sistemu koji će biti još više posvećen ljudima, a oni koji budu izabrani na određene funkcije moraju da budu svjesni svoje odgovornosti, da rade najviše i najbolje što mogu.

– Da bi se to desilo moramo izabrati najbolje, a mi socijalisti imamo kvalitetne kadrove koje smo kandidovali na odborničkim listama i za načelnike opština u Srpskoj – rekao je Đokić.

On je podsjetio da je SP postigao sporazum o zajedničkim kandidatima za načelnike i gradonačelnike sa svojim koalicionim partnerima u republičkoj vlasti, jer želi da pokaže da zajedno mogu da uspješno sarađuju i na lokalnom nivou, dodavši da je to slučaj i u Gradišci gdje su socijalisti podržali kandidata SNSD-a za načelnika opštine Zorana Adžića.

– Očekujem da će upravo takva politika dati rezultate i u Gradišci i da će to dobiti kvalitetnu podršku građana – rekao je Đokić.

Nosilac odborničke liste SP-a za Skupštinu opštine Gradiška Darko Desančić istakao je da je izborni cilj ove partije da osvoji više od dva mandata u lokalnom parlamentu, koliko je imala i u proteklom mandatu.

– Želimo da utičemo da se više ne desi blokada lokalne Skupštine, da utičemo na ekonomski razvoj i brinemo o socijalnim problemima građana. Najveći problemi danas, koje želimo da rješavamo, jesu kako zaustaviti omladinu da ne odlazi sa ovih prostora, kako povećati broj zaposlenih i razviti preduzeća koja su dugo u stečaju ili koja nakon privatizacije nisu pokrenuta kako bi trebalo – rekao je Desančić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA