Dodik: Država garantuje slobodu, zato je važno da postoji Srpska

601

PROMO: Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Zvorniku da je jedina ispravna nacionalna stvar Srba da imaju svoju državu jer samo država garantuje slobodu i da je zato važno da postoji Republike Srpska.

– Na ovim prostorima Srbi nisu imali državu i zato su stradali u Jasenovcu i drugim mjestima – rekao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a u Zvorniku, gdje su predstavljeni odbornički kandidati SNSD-a za Skupštinu grada.

Dodik je naglasio da je Republike Srpska uvažava i da se ne može izbrisati, ističući da je zato i prirodna borba da Srpska bude jaka i sve jača.

– Kao predsjednik Republike Srpske ponosan sam na svakoga drugog i drugačijeg i Bošnjaka i Hrvata, koji ovdje žive, da se u Srpskoj osjeća slobodno i neugroženo i ja se borim za takvu Republiku Srpsku da svi u njoj budu sigurni – rekao je Dodik i dodao da su Srbi moroljubljiv narod, ali da ne daju svoje.

Dodik je zahvalio svima koji su izašli na referendum 25. septembra.

– Referendum je održan i to je važna činjenica koja se nikada neće zaboraviti, a to je da je Republika Srpska prvi put izašla na referendum na kojem je većina građana podržala da se slavi 9. januar – Dan Republike – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, narod ima u sebi dovoljno kolektivne pameti koju je ispoljio u prošlu nedjelju i tako treba da bude i u nedjelju, 2. oktobra, na izborima “da kazni kukavice koje ne smiju otići u Sarajevo i s ponosom reći da su glasali na referendumu, nego kažu `eto mi smo morali`”.

Dodik je pozvao Zvorničane da glasaju za odborničku listu SNSD-a, da ova partija zajedno sa koalicionim partnerima DNS-om i SP-om formira stabilnu skupštinsku većinu, te da građani podrže zajedničkog kandidata SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića.

Stevanović je naglasio da je neophodno sa koalicionim partnerima formirati jaku skupštinsku većinu da vodi Zvornik naprijed i da ga konačno svrsta u red razvijenih gradova na ovom prostoru.

– Odbornički kandidati SNSD-a vrijedni su i ljudi bez mana i zato 2. oktobra izađite i glasajte za listu SNSD-a i za mene kao gradonačelnika – rekao je Stevanović.

On je naglasio da će se u naredne četiri godine raditi na završetku započetih infrastrukturnih projekata, da daljinsko grijanje bude jeftinije promjenom energenta, da će biti izgrađeno oko 500 novih parking mjesta i da se Zvorniku vrati dostojanstvo.

– Dostojanstvo Zvorniku vratićemo povratkom nepravedno oduzetih republičkih institucija kao što su centar javne bezbjednosti, okružno tužilaštvo i sud i druge ustanove koje su potrebne ovom gradu – rekao je Stevanović.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Lazar Prodanović istakao je da je potreban snažan Zvornik za snažnu pobjedu kandidata za gradonačelnika Zorana Stevanovića i snažnu pobjedu odborničke liste SNSD-a za Gradsku skupštinu.

– Treba nam snažan Zvornik, snažne mjesne zajednice, snažna podrška mladima, predškolskoj djeci, učenicima, studentima, radnicima – rekao je Prodanović i dodao da 2. oktobra treba četvrti put da pobijedi odbornička lista SNSD-a za Skupštinu grada i Stevanović za gradonačelnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA