DNS zna kako popuniti gradsku kasu (VIDEO)

1130

PROMO: Demokratski narodni savez zna kako. Ova stranka ima plan kako popuniti gradsku kasu, te kako domaćinski raspolagati sredstvima. Rezultati će biti vidljivi već za 4 godine, kada bi godišnji budžetski okvir trebao dostići 160 miliona maraka, rekao je nosilac liste kandidata ove stranke Budimir Balaban na javnoj tribini održanoj u parku Petar Kočić.

– Sa tih 160 miliona maraka, sa smanjenom adminsitracijom, koja je sada nagomilana, mi bi došli do nekih 40-tak miliona maraka za investicije i vratili bi se na onaj procenat učešća budžeta od 30 posto koliko je bilo 2004. godine kada smo imali 21 milion za investicije a budžet je bio 60-tak miiona. Sada, i prošle 2015. godine, budžet je iznosio 116 miliona i svega sedam posto je bilo za investicije. A zašto? Nisu samo u pitanju krediti i kreditna zaduženja, u pitanju je administracija. Naime te 2004. godine imali smo 400 zaposlenih, a sada 780 – rekao je Budimir Balaban, nosilac liste DNS za Skupštinu grada Banjaluka.

diana-radicNedostatak vrtića, školskih objekata pa i infrastrukturni problemi su rješivi. Ali u Banjaluci, pa i u cijeloj Republici Srpskoj hitno moramo riješiti tri problema koji nas guše, kaže kandidat DNS za Skupštinu grada Banjaluka Diana Radić.

– To su korupcija, to je nedostatak odgovornosti i nezaposlenost. To su stvari koje moramo prioritetno rješavati. One moraju biti na vrhu liste prioriteta. Kada ih dovedemo pod kontrolu, onda sve druge probleme možemo puno lakše rješavati. Tada će biti mnogo lakše riješiti i probleme nedostajućih vrtića, škole, infrasturkture, grijanja, odnosno sve one stavke koje građani na lokalnom nivou navode kao svoje egzistencijalne probleme – tvrdi Radićeva.

Javnoj tribini u parku Petar Kočić prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora stranke – Nedeljko Čubrilović.

LJubinko Spasojević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA