DNS Lazarevo: Jačati ulogu mjesne zajednice

653

PROMO: Demokratski narodni savez zna kako riješiti najveći problem stanovnika mjesne zajednice Lazarevo, a to će biti moguće ukoliko građani daju podršku kandidatima ove stranke za gradski parlament. Rekla je ovo Dragana Cvetković, kandidat DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka, na javnoj tribini ove stranke u mjesnoj zajednici Lazarevo.

– Naš glavni problem u Lazarevu su barake koje su izgrađene poslije zemljotresa. Neki naši sugrađani uspjeli su riješiti problem, međutim mnogi nisu. Mi ćemo se zalagati u Skupštini grada, kada budemo imali sedam odbornika da te probleme riješe i ostali sugrađani, odnosno da će otkupiti zemljište i postati vlasnici, jer od 1969. godine žive na tim posjedima – istakla je Cvetković.

Jačanje uloge mjesne zajednice, reorganizacija Gradske uprave, više novca za podsticaje, sve ovo su ključni fragmenti programa DNS-a za naredni period. Na ovome će insistirati i buduća skupštinska većina i budući gradonačelnik, potvrđeno je na ovoj javnoj tribini.

– I postojeći zakonski okvir dozvoljava da se izvrši decentralizacija vlasti sa lokalnog nivoa. Zakonska rješenja to i sada dozvoljavaju. I gradonačelnik i Skupština grada imaju puno prava i osnova da daju mjesnim zajednicama veća ovlaštenja, a time će se stvoriti uslovi da građani utiču na rješenja svojih problema, ali i da utiču na odluke nas odbornika Skupštine grada – rekao je Budimir Balaban, nosilac liste kandidata DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka.

Prisutnima se obratio i Igor Radojičić, zajednički kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

– Moramo više slušati ono što su prijedlozi sa terena. I ja sam mjesecima unazad širom Banjaluke obišao veliki broj mjesnih zajednica, sela i prigradskih naselja u želji da čujem ono što ljudi sami kažu da su njihovi prioriteti, šta su prijedlozi mjesnih zajednica i šta mora da se odradi u budžetu. Slušam pažljivo i ono što se tiče predškolskog obrazovanja, ono što DNS govori o vrtićima, jer treba nam da obezbijedimo mjesto za još nekoliko stotina djece – istakao je Igor Radojičić, zajednički kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke.

I na ovom skupu je potvrđeno da će prvi zadaci buduće skupštinske većine i gradonačelnika biti reorganizacija gradske uprave, te da to neće biti nimalo lak posao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA