DNS Kočićev Vijenac: Podržavamo građanski aktivizam

744

PROMO: Građanski aktivizam prepoznali su u Demokratskom narodnom savezu. U nekoliko navrata jasno su ga i podržali u klupama gradskog parlamenta, čak ga i podsticali.

Građani organizovani kroz mjesne zajednice moraju imati direktan pristup fondovima namijenjenim upravo njima. I na tome će DNS istrajati.

– Da bi građani bili bliži bili administraciji, bliži bili lokalnoj upravi, trebaju biti jači Savjeti MZ, a onda bi oni određivali svoje prioritete i vodili računa, kako se troši praktično njihov novac, jer budžet su praktično pare građana – rekao je Budimir Balaban, nosilac liste DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka.

I u Mjesnoj zajednici Kočićev vijenac trebaju građansku inicijativu, trebaju jak i odgovoran Savjet mjesne zajednice kako bi igralište u neposrednoj blizini ambulante i mjesne kancelarije vratilo stari sjaj

– Kad me god pita neko kako i na koji način može da se dobra ideja pretvori u djelo – može samo ako građani znaju da je to njihov interes, da su to njihova sredstva i da oni mogu onda da izvrše pritisak. Upravo zbog toga, mi u Demokratskom narodnom savezu forsiramo jačanje mjesnih zajednica jer hoćemo da sve one politike naše, koje niko ne spori, koje su jednostavne i koje su potpuno jasne, da te politike pretvorimo u djelo putem građana. Ne samo sada na izborima da nas ima dovoljno, već i tokom samog rada Skupštine – istakao je Balaban.

Samo jačanjem građanskog aktivizma i jačanjem mjesnih zajednica moguće je popraviti stanje u zapuštenim banjalučkim naseljima kaže Slobodan Stanarević, kandidat DNS-a za gradsku skupštinu.

– Mislim da građani u svim mjesnim zajednicama, gradskim, prigradskim i seoskim, moraju uzeti stvari u svoje ruke. Pogledajte samo ovdje jedno školsko dvorište ovdje bez table za koševe, neuređno totalno. Pogledajte samo ove fasade na ovim starim zgradama, Na žalost, ovo naselje vise liči na Bejrut nego na neko razvijeno naselje u kojem ima veliki broj stanovnika. Samim tim bi i građani mogli uticati na poboljšanje situacije – poručio je Stanarević.

Naredna javna tribina DNS-a održaće se večeras u banjalučkoj mjesnoj zajednici Krupa na Vrbasu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA