DNS Banjaluka: Vrtić za svako dijete (VIDEO)

1468

PROMO: Ukoliko bi stvarna cijena vrtića za jedno dijete bila 280 KM, koliko košta boravak u privatnim vrtićima, roditelji bi izdvajali 158, a grad Banjaluka bi po djetetu subvencionisao cijenu sa 122 marke, rekao je danas na konferenciji za novinare Aleksandar Rađenović, kandidat DNS-a za odbornika u gradskom parlamentu.

On je poručio da bi time, iz identičnog fonda od 4.124.000 KM, grad subvencionisao 3.583 djece, što je za čak 1.500 mališana više, nego što se trenutno subvencioniše.

Nosilac liste DNS-a za Skupštinu grada Banjaluka Budimir Balaban rekao je da ova stranka ima plan kako da dođe do budžeta od 160.000.000 KM već do 2020. godine.

– Sama raspodjela sredstava iz gradske kase ubuduće mora biti drugačija. Ona mora da bude racionalnija. Smanjenje troškova ne znači po automatizmu otkaz. Novac treba racionalnije trošiti. Na primjerima Odsjeka za lokalno ekonomski razvoj i Gradske razvojne agencije vidljivo je da tog racionalnog pristupa nije bilo – kaže Balaban.

On je danas obišao štand ove političke partije na Trgu Krajine, te mjesnu zajednicu Obilićevo gdje je razgovarao sa sugrađanima.

Ljubinko Spasojević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA