Ćuk: mora doći do smjene gradske vlasti

609

PROMO: Kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Trebinja Dobroslav Ćuk najavio je da će, ukoliko bude izabran na izborima 2. oktobra, zajedno sa kolegama i budućim gradonačelnikom inicirati nastavak realizacije svih onih projekata koji su stali još 2012. godine.

– Ako budem izabran građani će imati jednog kvalitetnog odbornika koji dobro razumije rad lokalne uprave, jer sam u dva mandata bio odbornik, u dva poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a dva mandata sam bio načelnik opštine Trebinje, odnosno gradonačelnik -rekao je Ćuk Srni.

On je naglasio da će, ukoliko dobije povjerenje sugrađana, jedan od njegovih pririteta u radu biti iznalaženje realnih radnih mjesta.

– Moj cilj nije da se bez potrebe i bez ikakvog reda zapošljavaju ljudi zarad sticanja jeftinih političkih poena, pri čemu se stvara haotična situacija kakva je sada u gradskoj administracija – istakao je Ćuk.

On je rekao da nema potrebu da bilo kome šta obećava, jer ga njegovi sugrađani dovoljno znaju i kao humanistu, ljekara, i kao čovjeka koji je bio načelnik, odnosno gradonačelnik Trebinja, koji ima sluha da prepozna probleme sugrađana, te da ih kao odbornik prezentuje i argumentima bori za njihovo rješavanje.

– Uvijek sam bio na usluzi građanima, da razgovaram sa njima, da ispoštujem svaku inicijativu koliko je to bilo moguće, ali mislim da ništa ne može da se uradi bez organizovanog timskog rada – ocijenio je Ćuk, koji kao dugogodišnji političar i poznavalac rada lokalne uprave i parlamenta smatra da svojim iskustvom može da doprinese boljem radu ovih organa.

On je dodao da gradonačelnik ne može da primi sve građane i da svima udovolji, ali mora da ima dobar tim kvalifikovanih i stručnih saradnika za svaku oblast čijim će radom prvi čovjek grada da koordinira.

– Posebna veza treba da bude između gradonačelnika i odbornika koji donose inicijative sa terena, koji treba da budu u bliskom kontaktu sa građanima i da sve ono što oni traže na terenu pokrenu u parlamentu – kaže Ćuk.

Iako dobro zna šta treba da se radi u institucijama, Ćuk smatra da je mnogo važnije znati razumjeti građane, osjetiti njihove potrebe, biti predusretljiv, dobronamjeran i požrtvovan, obići mjesne zajednice, popričati s ljudima na terenu i vidjeti šta ih muči, a poslije sve to znati preinijeti na mjestu gdje se odluke donose.

Ćuk ističe da ima povjerenja u, kako kaže, budućeg gradonačelnika Trebinja Luku Petrovića, kao i odborničke liste SNSD-a i koalicionih partnera, te da je
uvjeren u pobjedu politike koju zastupaju i da će zajedno, timskim radom rješavati lokalne probleme, a rad Skupštine grada podići na veći nivo.

– Mišljenja sam da smo, nažalost, u posljednje četiri godine u skupštinskim klupama prevazišli najprimitivnije sredine i bili veoma loš primjer najgorih prostakluka izgovorenih u jednom parlamentu. Nisam čuo ni vidio da su se negdje dogodile tako sramne situacije kao što su u Trebinju, gdje pojedincima ni crkva nije sveta – istakao je Ćuk.

Zbog ovih, ali i drugih radnji, Ćuk smatra da mora doći do smjene vlasti i do formiranja ubjedljive skupštinske većine koju predvodi SNSD.

Da je SNSD kandidovao pravog čovjeka za Skupštinu grada Trebinja, koji zna da čuje probleme običnog čovjeka i da ih rješava, potvrđuju i njegovi sugrađani koji kažu da ne sumnjaju u čestitost ovog, prvenstveno, humaniste, jer im je kao ljekar dvadeset četiri sata dostupan i spreman da ih sasluša i pomogne.

Koliko je Ćuk posvećen politici govori i činjenica da je kao ugledni član SNSD-a nedavno dobio zlatnu značku, najveće priznanje ove političke partije.

Dobroslav Ćuk je čovjek koga zna ne samo Trebinje i Hercegovina, već i cijela Republika Srpska, jer je uz svoj narod stao i tokom proteklog rata kada je mobilisan u okviru Prve hirurške čete sanitetskog bataljona Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srpske, a bio je i direktor ratne bolnice u Trebinju, rukovodio ratnom bolnicom u Čajniču, te učestvovao u brojnim humanitartnim misijama.

Ima status borca prve kategorije, a na prijedlog Republičke organizacije Crvenog krsta Republike Srpske, predsjednik Republike odlikovao ga je Ordenom NJegoša Drugog reda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA