Commodore 64 živi “vječno”

614

Phul Schiller iz Applea nedavno je izjavio da je jako tužno to što neki ljudi još uvijek koriste pet godina stare računare. Priča koja dolazi iz Poljske jako će ga rastužiti.

Naime, jedna automehaničarska radionica u Gdanjsku za obavljanje poslova svakodnevno koristi legendarni računar iz osamdesetih – neuništivi Commodore 64 s floppy disk driveom koji vrti danas već zaboravljene 5,25” diskete.

Komodorac se u radionici nalazi više od 25 godina i u tom ih periodu očito nikada nije razočarao jer do danas bi ga vjerovatno već 100 puta zamijenili. Žena koja je na Redditu objavila fotografiju dodaje i da računar radi, ali i da je očito da je prošlo kroz teška vremena. Neprestano je izloženo kiši koja ulazi kroz obližnje otvorene prozore, a kao što možemo vidjeti na fotografiji, zaposlenici radionice očito ne brišu ruke prije korištenja.

Fotografija je postala viralni hit i proširila se društvenim mrežama.

Inače, Commodore 64 prvi se puta na tržištu pojavio prije 34 godine, imao je procesor od 1 Mhz i 64 kilobajta RAM-a. Kompanija je s proizvodnjom računara prestala 1994., ali to očito ne smeta ovim poljskim automehaničarima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA