Banjaluka: Septembar u znaku tenisa (VIDEO)

668

Banjaluka će po tradiciji u septembru biti u znaku tenisa. Sve je spremno za početak 15. po redu ATP čelendžera Banjaluka 2016. TK “Mladost”, koji je domaćin turnira, ove godine slavi 30 godina postojanja i rada.

Argentinac Horacio Zebaljos postavljen je za prvog nosioca Čelendera „Banjaluka 2016“ vrijednog 100.000 dolara, a koji se igra za 100 ATP bodova. Organizatori turnira ističu da je moguć i dolazak srpskog tenisera Janka Tipsarevića, kome je poslat poziv i sad sve zavisi od
njegovih planova, al ii zdravstvenog stanja.

– Ispred nas je, po kvalitetu, samo turnir u Umagu. Drugo mjesto koje trenutno zauzimamo u bivšoj Jugoslavji nas čini ponosnim. Imamo tri igrača u top 100 što daje priliku Banjalučanima da vide vrhunski tenis kao i svake godine – ističe Milan Radaković, direktor turnira.

Osim Zebaljosa, koji je70-ti na ATP rang listi, nalaze se još dva igrača iz top 100, a to su Karlos Berlok iz Argentine koji je 75 i Slovenac Aljaž Bedene 77 igrač svijeta, koji nastupa pod zastavom Velike Britanije.

– S obzirom na činjenicu da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu i da postoji veliki interes svjetske javnosti za ovaj turnir i ove godine će sa dva terena biti emitovan lajv strim dok će svi tereni biti pokriveni lajv skoringom – ističe Radaković.

Kvalifikacije za turnir počinju 10. septembra, a glavni turnir počinje dva dana kasnije. Finale je na porgramu 18 septembra.

Dejan Kondić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA