Srpska muzika zabranjena u Makedoniji

1256

Zabrana za emitovanje muzike iz Srbije u Makedoniji počinje subotu 1. oktobra i od tada neće biti dozvoljeno emitovanje muzike srpskih autora.

Udruženje za zaštitu autorskih i muzičkih prava (ZAMP), na zahtjev organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, zabraniće javno prikazivanje muzike iz repertoara SOKOJ-a na svim radio i televizijskim stanicama na teritoriji Republike Makedonije.

Zabrana počinje u subotu 1. oktobra i od tada neće biti dozvoljeno emitovanje muzike srpskih autora, prenosi infomax.mk.

– Kao što je navedeno u obavještenju o muzici SOKOJ-a, razlozi za odluku da se zabrani korišćenje njihovog repertoara proizilaze iz činjenice da je Ministarstvo kulture predložilo Pravilnik o tarifama za korišćenje muzike autorskih djela, i prema njemu se njeno korišćenje koje je već ranije bilo smanjeno na 50 odsto sada poveća na zabranu od 100 odsto – izjavio je ZAMP.

ZAMP podsjeća da je 20. septembra na snagu stupila zabrana emitovanja muzike koja je zaštićena autorskim pravima u toj organizaciji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA