126 norveških vlasnika Tesla S tužilo tu firmu za prevaru

810

Tesla ima problem u Norveškoj, jer protiv te firme podignuto je 126 tužbi u kojima vlasnici modela S, tačnije verzije P85D, nisu zadovoljni ubrzanjem tog električnog automobila.

Oni u tužbama tvrde da njihovi skupi ljubimci na četiri točka ne ubrzavaju od 0 do 100 kmh u 3,3 sekunde, kao što se reklamira.

– Srž problema je da neki od kupaca traže povrat novca zbog toga što ti automobili nemaju reklamiranu veličinu konjskih snaga – rekao je za AFP jedan od advokata tužitelja, Kaspar Tomesen. Kolika je visina tužbe, nije spomenuo.

Teslu tuže na osnovu kršenja zakona o potrošaču, prenosi The Local.

Tesla S P85D, prema specifikacijama ima 700 konjskih snaga, ali prema tužbama nezadovoljnih kupaca, stvarna snaga tog automobila jest 469 konjskih snaga, što ubrzanje čini, eto, manje spektakularnim.

– Neki će možda pomisliti da je riječ samo o zanovijetanju, ali mnogi su ljudi probili svoje financijske mogućnosti kako bi dobili automobil sa 700 konjskih snaga, a kad shvatite da niste dobili ono što ste platili, osjećate se prevareno – rekao je vlasnik Tesla S modela, Frode Fleten Jakobsen.
Jacobsen kaže da je svoj model platio 105.530 dolara.

Tesla Norway, filijala firme sa sjedištem u samoj Norveškoj, oglasila se saopštenjem da testiranja trećih osoba pokazuju da automobil ima performanse konzistentne sa onima u specifikacijama ili čak bolje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA