Znaju li žene šta ih uzbuđuje?

843

Istraživači sa Instituta Kinsi otkrili su da mnoge žene griješe kada je u pitanju njihov seksualni nagon.

Naime, naučnici su shvatili da postoji znatna razlika između onoga šta žene smatraju seksualno uzbudljivim i onoga što ih zapravo čini uzbuđenima kada se podvrgnu testu.

Eksperiment je uključivao senzor u obliku tampona koji je postavljen unutar vagine, a koji je detektovao protok krvi.

Književnica Melani Berliet pristala je na eksperiment koji je obavljen u izolovanoj sobi, na ugodnoj fotelji ispred koje je stajao ekran koji je prikazivao niz seksualnih i aseksualnih slika i filmova.

Istraživanje su vodili doktor Erik Jansen i biolog Džastin Garsija, koji su mijenjali slike i video snimke iz odvojene prostorije. Berliet je bila zadužena da ocijeni nivo seksualne uzbuđenosti prilikom prikazivanja različitih scena.

Doktor Jansen objašnjava da je uzbuđenost definisana balansom dva faktora – seksualnom željom (pedala gasa) i seksualnom inhibicijom (kočnice).

Kako bi eksperiment uspio, Berliet je morala da kaže šta je uzbuđuje, a šta ne. Generalno, uzbuđuje je koncept lezbijskog seksa, seksa utroje i ženske masturbacije. S druge strane, njenu seksualnu želju gase scene seksa između dva muškarca i fetiš stopala.

Nakon izvršenog testa, književnici su predočeni rezultati koji su je uznemirli.

Njen vaginalni puls bio je najjači prilikom posmatranja lezbijskog seksa, seksa koji je uključivao vezivanje, scena stopala i scena ženskog masturbiranja. Ovo je kontradiktorno onome što je sama tvrdila o svojim fantazijama, jer nije saopštila da je uzbuđuje vezivanje niti gledanje stopala.

Takođe, iznenadio ju je podatak da je vaginalni puls bio pri samom dnu kada su puštene scene seksa utroje, što Berliet smatra izuzetno uzbudljivim.

Najveće iznenađenje došlo je prilikom gledanja scene iz filma “The Silence of the Lambs“. Njen vaginalni puls je “skočio” više nego za vrijeme posmatranja scena romantičnih filmova.

Naučnici ipak imaju objašnjenje za ovakvu reakciju. Naime, gledanje zatrašujućih scena izaziva potrebu za bliskošću i zaštitom koju ženi može pružiti uglavnom njen partner.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA