Završeno 16. izdanje Internacionalnog džez festivala Zelenkovac (VIDEO)

596

Sinoć je koncertom Vlatka Stefanovskog zatvoreno 16. izdanje Internacionali džez festival Zelenkovac. Festival je ove godine trajao od 28. do 31. jula i privukao je izvođače ali i publiku iz regiona i Evrope.

Jedinstvo sa muzikom, ljudima i prirodom. Mir i uživanje u odličnoj muzici. Sve to ali i mnogo više ljudima koji su su uputili ka Zelenkovcu pružio je 16. Internacionalni džez festival. Posljednja noć festivala, koji je trajao od 28. do 31. jula donijela je raznovrsan program a najviše se očekivao nastup prosavljenog etno rok džez gitariste, Vlatka Stefanovskog, koji se na poziv organizatora rado odazvao.

– Evo me već drugi put ovdje u roku od dvije godine. Prvi put smo imali peh sa vremenom. Trudio sam se iako je loše vrijeme tada bilo da kompenziram sve to sa svojom svirkom, a vidim večeras je fantastično vrijeme. Cijenim entuzijazam organizatora naravno. Božanstvena je priroda okolo i super je spojiti dobru muziku sa nevjerovatnom prirodom – rekao je gitarista Vlatko Stefanovski.

Posljednje noći festivala publika je uživala i u odličnom džezu za koji se pobrinuo Aleksandar Ševa Kvintet. Nešto drugačiji zvuk, predstavili su članovi etno grupe „Iva“.

– Mi dolazimo skoro svake godine. Fin ambijent, ovdje smo sa osobljem odlični drugari – kazao je Aleksandar Ševa.

– Nama je drago, s obzirom da smo etno grupa, uklapamo se u ovaj prostor. Svakako nam je zadovoljstvo što nastupamo na Zelenkovcu i što smo ponovo na džez festivalu . Proše godine smo otvorili Nišvil i tamo imali dva koncerta. A sada ćemo pokazati publici zašto su nas zvali ovi sa Nišvila – dodao je iz etno grupa „Iva“ Saša Pavlović.
Festival je kao i uvijek privukao ljude iz raznih regiona pa i šire. Ljubitelje prirode i dobre muzike. Neki su se na Zelenkovcu našli sasvim slučajno.

Kad su zadovoljni gosti, zadovoljan je i domaćin. A festival na Zelenkovcu ne bi bio to što jeste da dio njega nije čuveni Boro.

– Zvuk je dobar. Odziv je fenomenalan. Kamp je pun. Bilo je postavljeno negdje oko 50 šatora. Ove godine povećana je posjeta i interesovanje, ali i nekakav nivo i muzike, i kvalitet svirke je bio veći, ove godine – istakao je organizator festivala Borislav Janković.

16. Internacionalni festival džeza na Zelenkovcu okupio je ove godine desetak izvođača iz čak sedam zemalja. Već za narednu godinu, zakazujemo novo druženje na Zelenkovcu, uz još bolji i raznovrsniji program.

Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA