Završena „Naša stvar“ u Tesliću! (VIDEO)

1243

Festival „Naša stvar“ proteklog vikenda na Gradskoj plaži „Radolinka“ u Tesliću ugostio je veliki broj izvođača, ali i posjetilaca. Prvu festivalsku noć obilježio je sjajan nastup grupe Orthodox Celts iz Beograda, dok su se za dobru atmosferu druge festivalske noći pobrinuli DJ-evi iz regiona.

Svoj pečat prve festivalske noći ostavili su i momci iz grupe THCF, a skoro cijeli nastup imali su primjedbe na tonca, te su sa bine potekle vrlo ružne riječi i psovke. Veći dio publike, ovakavo ponašanje na sceni, ocijenio je kao krajnje neprofesionalno i neozbiljno.

Čini se da je prvu noć mnogo toga krenulo po zlu jer je zbog kašnjenja izvođača i tonske probe, kako organizatori kažu, festival počeo tek u 23 časa, iako je njegov početak planiran skoro dva sata ranije.

Da se čekanje ipak isplatilo publici su pokazali popularni Beograđani koji su napravili sjajnu atmosferu sa tradicionalnim irskim zvukom.

– Što se mene tiče bilo je jako dobro. Nije nas bilo ovdje 15-ak godina i stvarno je bilo pitanje na kakvu publiku nailazimo, jer publika se za taj period promijeni. Ja vjerujem da je u publici bilo i onih koji su nas gledali tada, bar nekoliko, ali ovo su nama sve nova lica. Prvi deo koncerta je prošao u nekom upoznavanju, ali onaj drugi deo gdje su trebali da se iskažu svi iskazali su se na najbolji mogući način. Meni je drago da smo uspjeli da napravimo atmosferu koji vlada na našim koncertima bilo gdje u svijetu, priča za ELTA 1 HD televiziju Aleksandar Petrović, frontmen benda Orthodox Celts.

Prvu festivalsku noć obilježili su i Gazda Paja, Sale Tru, Djans i domaći The Rising. Ipak, većina posjetilaca tvrdi, da će prva, ostati u sjenci druge festivalske noći. Dj-evi su napravil i sjajnu atmosferu, a dobar provod na Gradskoj plaži Radolinka trajao je čak do sedam časova ujutro. Osam DJ-eva iz regiona postaralo se da druga festivalska noć bude noć za pamćenje.

– Ekipa je dobra, raspoložena, dobar je zvuk i dobra lokacija. To je sve što nam je potrebno za odličnu atmosferu, kaže DJ Omanian.

Ovogodišnji festival kiša nije pokvarila, ali su noći na obali Velike Usore bile vrlo hladne. To ipak nije spriječilo veliki broj Teslićana, prije svega ljubitelja festivala, da „Našu stvar“ isprate do kraja.
Zadovoljni su onim što su imali priliku da vide, ipak priznaju, pamte i bolja festivalska izdanja u Tesliću.

Organizatori tvrde, sljedeće godine, biće bolje. U Omladinskoj organizaciji „Naša stvar“, koja je iznjedrila ovaj festival prije osam godina, kažu, da su i pored svih poteškoća uspjeli da publici potpuno besplatno priušte nešto drugačije. Tu priču nastaviće i u godinama koje dolaze.

Biljana Stokić/ELTA 1 HD

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA