WhatsApp će slati vaše podatke Facebooku

630

Promjena podešavanja aplikacije WhatsApp ipak ne znači da će ona prestati da dijeli vaše privatne informacije sa Facebookom.

Kompanija je izazvala bijes korisnika nakon što je objavila da mijenja uslove korištenja tako da dozvoljava djeljenje podataka klijenata sa partnerskom kompanijom Facebook. Ta odluka je dvostruko kontroverzna, budući da su se i WhatsApp i Facebook prilikom spajanja tih firmi obavezale da informacije o korisnicima čuvaju odvojeno.

Korisnici su djelimično umireni uputstvom o blokiranju djeljenja podataka prilikom instaliranja aplikacija, ali se ispostavilo da ipak nemaju kontrolu nad time. Neke ključne informacije o njima će se i dalje slati Facebooku i oni ne mogu učiniti ništa da to i spriječe.

Isključivanje opcije u WhatsApp aplikaciji zaista spriječava da Facebook koristi podatke o tome s kim razgovarate preko ovog servisa za poruke, ali mnogi drugi podaci će se prenositi u matičnu firmu.

Iz WhatsApp kažu da je djeljenje tih podataka namjenjeno samo borbi protiv spama i poboljšanju bezbjednosti na obe platforme, ali to ne jmenja još jednu kontroverznu promjenu.

Naime, WhatsApp će uskoro početi da prikazuje reklame svojim korisnicima i iako su obećali da neće biti “napadne”, još nije poznato kako će izgledati.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA