Vučić: Bavimo se interesima naroda, ne o onome što se dešava u drugim državama

557

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni on kao predsjednik vlade, niti predstavnici Srbije uopšte, “nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država”.

– Što se tiče referenduma i situacije u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini i regionu, ja sam predsjednik Vlade Srbije, ja i vlada se bavimo Republikom Srbijom, a o svemu drugom ćemo prijateljski razgovarati sa predstavnicima Republike Srpske – izjavio je Vučić Tanjugu, odgovarajući na pitanje da li će sa predstavnicima Srpske razgovarati večeras o najavljenom referendumu u RS, koji je, inače, naišao na negativna reagovanja bošnjačkih političkih predstavnika i dijela međunarodne zajednice.

– Predstavnici Srbije, naime, nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država – rekao je Vučić.

– Ali, mi smo uvek tu da pomognemo koliko možemo i da budemo neka vrsta garanta mira, kao i da istovremeno budemo i radimo sve u korist našeg naroda – istakao je srpski premijer.

Mnogi mediji prenijeli su ranije danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da će se Vučić poslije obilježavanja 75 godina od početka stradanja Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac sastati s predsednikom Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci kako bi tražio od njega da odustane od referenduma o ustanovljavanju Dana Republike Srpske, koji je najavljen za nešto više od mjesec dana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA