Srbija: Ubio ženu batinama

1170
Ilustracija

Biljana Mundžić Jakimov (32) iz Barande preminula je u Urgentnom centruu Beogradu dan nakon što ju je nevjenčani suprug, Nikola Popov (29), pretukao.

Popovu je Viši sud u Pančevu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Biljanu je nevjenčani suprug pretukao u utorak, a narednog dana je preminula u Urgentnom centru u Beogradu, gdje je prebačena iz pančevačke bolnice.

Iza pokojne Biljane ostao je njen petogodišnji sin iz prethodne veze.

U Srbiji je od početka godine u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena. Prema riječima koordinatorke Sigurne kuće Beograd, Vesne Stanojević, broj ubijenih žena je otprilike isti kada se uporedi sa prethodnom godinom ali, dok je 2015. godine jedno masovno ubistvo u Kanjiži znatno podiglo ukupan broj ubijenih, ove godine se ta ubistva događaju kontinuirano i periodično.

– Imali smo slučaj u maju prošle godine kada su u jednom danu ubijene čak četiri žene, što je znatno podiglo ukupan broj ubijenih. Ove godine, osim u Žitištu gde su ubijene dvije žene, imamo češća pojedinačna ubistva žene – naglašava Vesna Stanojević.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA