U požaru izgorjelo 17 radnika (FOTO)

810

Najmanje 17 osoba je poginulo u požaru koji je izbio u jednom skladištu u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Vatrogasne ekipe stigle su na lice mjesta oko osam časova po lokalnom vremenu i otkrile 16 tijela, a vatra je lokalizovana dva sata kasnije, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije, a prenijela agencija Tass.

Jedna osoba je preminula u bolnici od posljedica povreda.

Požar je izbio u skladištu jedne štamparije u industrijskoj zoni u sjevernom dijelu Moskve. Prema navodima policije, žrtve su najvjerovatnije migranti poreklom iz bivših sovjetskih republika.

Uzrok požara još nije poznat, a policija je počela istragu koja će pokazati da li je podmetnut ili je posljedica ljudske nepažnje.

Svake godine u požarima u Rusiji strada veliki broj osoba, a uzrok je uglavnom dotrajala infrastruktura, koja datira iz doba Sovjetskog Saveza, kao i slabe mjere bezbjednosti.

U požaru u jednoj neuropsihijatrijskoj bolnici na jugozapadu Rusije, u decembru prošle godine poginule su 23 osobe, a 24 su povrijeđene.

Najviše žrtava odneo je požar u bolnici u regionu Moskve, gdje je u aprilu 2013. godine poginulo 38 pacijenata, uglavnom psihijatrijskih bolesnika.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA