Tužilaštvo BiH: Ne vodimo istragu protiv Ante Gotovine

597

Povodom pisanja pojedinih medija te novinarskih upita iz Tužilaštva BiH ističu da u 2016. godini nije zaprimljena nikakva prijava niti predmet iz Haškog tribunala, koja se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen Ante Gotovina.

– Tužilaštvo BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave a odnosi se na više osoba i formiran je na temelju izvještaja MUP-a RS, iz 2006. godine – kaže se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH podsjećaju da iznošenje neistina predstavlja samo jedan u nizu intenzivnih političkih pritisaka pod kojima se nalazi Tužilaštvo BiH i glavni tužilac u posljednja dva mjeseca i potvrđuje smišljenu kampanju sa ciljem destabilizacije institucije Tužilaštva BiH, te odnosa unutar BiH, kao i odnosa u susjedstvu (Srbija i Hrvatska), a na koje kontinuirano upozoravamo u posljednje vrijeme, a sve u svrhu predizborne kampanje i drugih skrivenih ciljeva.

– Tužilaštvo BiH nastavit će graditi dobrosusjedske odnose sa tužilaštvima Srbije i Hrvatske i nećemo dozvoliti da bilo ko plasiranjem neistina poremeti te odnose – stoji na kraju saopštenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA